Oj, då har snart ett år gått igen!


I går var det ju -18 på morgonen. I dag var det rena våren, -17,6. O nu -9, det kallar vi sommar! Har precis varit inne o tittat på SMHI:s prognoser o radarbild. Det är en klass 1 varning när det gäller snö o snöbyar. Dom har precis kommit in över upplandskusten. Hur långt snön sprider sig västerut går naturligtvis inte att pricka in men t.ex.  Askersund o östra sidan av Vättern ligger precis på gränsen enl. SMHI. Hur som hellst lär det bli molnigt vilket dämpar? kylan en aning
                   Rundan gick jag som ni förstår i förmiddags då ovanstående foto togs. På det syns ju bl.a. en pimplare. Jag undrar om det inte är mest abborre dom får?! Ja, nu går det att gå på isen. Det kommer att bli härlig motion mellan holmarna!

Jaa, gott folk. Jag sitter här o funderar på hur år 2009 har varit. Jag är helt nöjd med året. Jag har fått ett åttonde barn-barn, varit på ett barn-barns komfirmation, träffat alla anhöriga o kompisar. Gläder mig åt mitt sociala nätverk. Naturligtvis är ödmjukt glad över min fina hälsa som jag "vårdar" o "kröker rygg" ( kämpar) för att få behålla! Jag gläder mig åt att ha över 100 poäng som bostadssökande i Örebro men förstår att jag behöver fler för att få en lägenhet. Får jag en innan jag blir 75 är jag nöjd för jag sitter inte "i sjön" som det heter!
                  Jag har ju alldrig "manus" när jag skriver så jag skulle säkert kunna komma på mer o skriva ner men det blir spontant här. Jag försöker mer konstatera än att gnälla över saker o ting. 2 saker som jag "unnar" mig att gnälla på är islamistiska funamentaliststater och av dom understödda terrororganisationer. Gnällandet nr 2 är på ett stort missnöjesparti som använder sig av dåliga tider för att ta populistiska poäng! Det är skönt att veta var man står när det gäller politik.
                   O när det gäller det här med att gnälla om allt möjligt o inte vara nöjd med något det undrar jag mycket över. Tänk t.ex. så många katastrofartiklar o prat o påståenden om svininfluensan. O gnällande över vaccinationsköer o förseningar av vaccin. 25 svenskar har hittils dött av svininfluensan. En del av dessa har varit i riskzonen p.g.a. bräcklig hälsa innan!
                  Då skall jag ge lite siffror o fakta till "domedagsprofeterna" På 1300-talet dog 200 000 svenskar av pesten. På den tiden var vi 500 000 svenskar. Mellan år 1916 o 1917( tror jag det var) dog 35 000 svenskar av Spanska sjukan. Hur många som dog i Asiaten eller Hongkonginfluensan vet jag inte.
                  Nu under en världskris i ekonomin gnäller folk om allt möjligt o tycker det var "bättre förr i tiden". Det tycker inte jag! 
                 O det här med att vara nöjd. Det behöver inte vara en himmelsrik lycka för att man skall vara nöjd. För mig är räcker det t.ex. att ha ett hem att trivas i, en egen bostad vare sig man äger den eller inte.
                 En egen bostad ! Det är inte alla som kan "uttala" dom orden. Det kommer alltid att finnas en viss % människor som har det "bedrövligt" i ett samhälle! Det tror jag inget parti kan ändra på. Men när man läser tidningar o lyssnar på agitatorer så skulle man kunna tro att missnöje är mer värt än att vara nöjd, politiskt sett.
                Jag tror faktiskt att folk som har det sämre än vi svenskar  inte gnäller så mycket p.g.a. att de vet vad det verkligen är att ha o haft det dåligt. 
               Jag hoppas att vi 2010 får läsa mer om människor som är nöjda med tillvaron o inte bara "skräckskildringar" om folk som har det dåligt av olika anledningar. Det hoppas jag som är tacksam över att fira nyår i mitt EGNA hem!
                                   GOTT NYTT ÅR!                 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0