Vem tror du att du är?


Med den intressanta rubriken går ju ett program på Tv1 på måndag kvällar. Det handlar om ens rötter o ganska långt tillbaks i tiden. Liknande program finns t.ex. på Viasat History där jag bl.a. minns det gripande programmet med David Suchets("Hercule Poirot") sökande efter sina rötter!
                   Tyvärr har jag missat ett program på Tv1 men förra måndan såg jag på Claes Malmbergs sökande efter sina rötter. I går kväll var det skådespelerskan, den mysiga Pia Johansson som sökte sina rötter. Hon var mycket övertygad utan att ha bevis för( tittat på släktfotografier) att hon hade sameblod i ådrorna. Efter diverse besök hos "sakkunniga" for Pia till Åsele för att träffa släkt och släktforskare. Dom gick tillbaks till 15-1600-talet Och hennes känslor för sitt ursprung var helt riktigt. Pia hade sameblod i sig både från pappas o mammas sida. Och Pia tyckte på nått vis att cikeln var sluten och hade mycket olika känslor inom sig, positiva. Det var likadant med David Suchet när han "rett ut" sin mors rötter. Han tyckte att cirkeln var sluten och sökandet gett honom frid i saken!
                        Jaa, man ser vad en inre känsla o övertygelse kan stämma med verkligheten. Inget som man skall nonchalera, bagatellisera, tycker jag!
                                 På fotot ser ni ju att det var fint väder idag när jag gick min runda nere vid Vättern i snabb takt. Det är inte svårt o njuta på dom här rundorna o känna livsglädje. Dukat bord!
                            I morgon har jag "pysseldag". Läsa vidare om Marco Polos resor, skriva fler julkort, städa lite. Trodde jag skulle kunna gå o vaccinera mig på eftermiddan. Men vaccinet finns inte i veckan så det blir att försöka nästa onsdag.  Ja nånting, som jag ochså tänkt göra är att se på Okänd Soldat som jag har på video. En krigsfilm om finska vinterkriget som börja för 60 år sen. Jaa, i det kriget deltog ju relativt många svenska frivilliga. Ja, det var ett hemskt krig( som alla andra) i 2 delar och fördes ju mot Sovjetunionen. Alla som är intresserade kan ju läsa om det via google. Jag tänker alltid på att Sverige kom lindrigt undan i andra världskriget. Vad jag tänker om det behåller jag för mig själv. Om vi hade tänkt lite "vidare" vi svenskar så hade vi kanske inte gnällt så mycket så fort nånting går oss emot eller det blir sämre tider!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0