Då var det täckt igen!

                                                           SPORT
Uråkning på uråkning o utåkning på uråkning. Ja, så kan man väl sammanfatta alpina landslagets insats hittils. Idag hette uråkarna Anja Pärson och Frida Hansdotter
                  I går såg jag dock ett 3 Kronor i ishockey från sin bästa sida. Det var en bra  match att titta på den mot Ryssland! O vinst med 4-3!

I natt blev det snötäckt i Askersund igen. O det har jag inget emot. mjukt o skönt var det att gå. Det här fotot är taget i hembyggdsparken(statsparken). Ser det inte härligt ut! Tyvärr så har det blivit plusgrader så vi får se om snön ligger kvar i helgen.

Jag tänkte när jag gick rundan att isen har legat rätt länge nu(3 veckor minst) och att det har ända sen november varit perioder med snö med kortare o längre mellanrum. Mer vinter denna säsongen hittils än förra iallafall!. Här nere vid strandpromenaden har inte änderna och de 4 ankorna varit på lång tid. Men dom håller till på öppet vatten i hamnen och när dom återvänder hit, jaa, det kan ju dröja!

Det här fotot är taget just i hamnen. På andra sidan vattnet kan vi se den s.k. landskyrkan o lite längre bakom går riksväg 50 från Motala mot Örebro o vidare långt upp i Dalarna o ända in i Jämtland eller Härjedalen. Har glömt vilket!

 O sen kom jag hem och gick ut på balkongen o tog detta kortet! Nä, nu ljög jag. Jag tog det i morse innan jag gick ut. Korten kom i fel ordning på datan. I e.m är det  fredagshandling på Netto och sen kommer väl en helg i sportens tecken. Sen har jag ju tänt till lite på v-75 eftersom det blev en vinst förra lördan.
                              Ja, jag glömde en sak. Vill ni se hur rovdjuren "rör" sig i Örebro Län så gå in på www.rovobs.se/

Kommentarer
Postat av: A-K Roth

Hejsan Jan!



Jag har roat mig med att titta på dina fina bilder men först måste jag ju göra mig förviss om var Askersund ligger. Mina geografilektioner om Sverige var på 50-talet, så det var ett halvt sekel sen. Kan rabbla Skånes städer men andra landskap söderut var det sämre med. Dom där smååarna vid västkusten - "laganisåätavi" - kan jag trots att de är ingenting mot våra norrländska älvar. :) (Att man har levt så länge att man minns det som hände ett halvsekel sen! Det förvånar mig men är ju bättre än alternativet, som man säger:) Själv har jag bott i USA sedan 1965 men besökt Sverige ofta; uppehåller svenskan genom att bråka med dumbommar på bloggar. :)



Så jag har googlat på hitta.se och förstått att du är lika norr om Vättern som Jönköping är söder om, ungefär. En av mina allra bästa vänner kommer från Jönköping och pratar så go' småländska.



Mycket fina bilder, speciellt skog och strand, jättekast till stenbumlingar och närbilder i naturen. Gillade speciellt en, den sista i "Idag blev det ordning igen" från 1/15/09, man kan kalla den "stilleben med torrt strandgräs, sten, och frost". Sedan blev jag riktigt rörd över bilden till bords på trettondagen. Det såg ut som i mitt barndomshem, amaryllis och allting. Man ville knacka på och stiga in. Att kvinnan som stod upp påminner så mycket om min mor gjorde sitt till. Torkar en tår.



Mvh,



A-K Roth













God fortsättning med plåtandet.

2009-02-07 @ 23:03:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0