Jobbigt o plumsigt, men ack så skönt!


 Den här killen, Anders Södergren tog Sveriges första medalj i längd-vm efter en fenomenal insats! Han gjorde hela loppet med sina ryck både på den klassiska delen o skatedelen. Jag trodde aldrig att han skulle orka. Men det gjorde han den här gången och gick in på silverplats! O vallateamet hade skött sig! Skid-vm går i Tjeckien o avslutas på söndag med 5-milen. O innan dess går Vasaloppet! Oj, det blir många mil att stelna till på, 14 st. Det tar jag gärna. Innan dess i veckan är det både sprinten, stafetterna o damernas 3 mil. Apropå sport så trodde jag inte mina ögon när Barcelona fick stryk av Espaniol på hemmaplan i lokalderbyt. Nu är det bara 7 poängs ledning motför Real Madrid!
 Efter en helg i sportens tecken gick jag själv på sporten. Jag fick igen  för att jag sportat framför tv:n. Det mesta stelnade till?! Men det var det förbaske mig värt! Tjejen på bilden Helena Jonsson tog hela 3 medaljer i skidskytte -vm i Sydkorea. Strålande. Skidskytte-vm är slut. Foton  zport.se   gfx.aftonbladet-cdn.se

Det här fotot är taget mot Hembyggdsparken!

Men jag vek upp mot det den första rundan t.v. Där hade man lagt skidspår som sedan fortsatte även upp i Hembyggdsparken. Det gjorde att jag fick plumsa vid sidan om. Ville ju inte förstöra spåret! Det är jobbigt att plumsa i snö. Men det gick! Det är mer snö nu än det har varit den här vintern. I går e.m. var det en plusgrad men idag är det något under minus.

Sen kom jag ju ner till strandpromenaden via hembyggdsparken. Jag tänkte att jag får ta ett kort av den "splittrade" pilen. Kommunen börjar ta bort en del träd längs promenaden. Jag hoppas inte dom tar bort den här pilen som har blivit lite "kändis" i Askersund. Så dumma är dom väl inte! Men i våras tog dom ju bort vass vid Landskyrkan precis när doppingarna skulle bygga bon. Detta gjorde att endast 2 par häcka där motför 10-12 st våren 2007..
                     När det gäller kommunen så har dess ordförande Bo Trygg,S, gjort ett kritiserat uttalande ang. naturreservaten i Askersunds kommun. Han fällde orden "dessa förbaskade naturreservat" i en intervju ang. antalet som han tyckte börja bli för många!
                                 Nä, nu skall jag gå ut o göra nåra övningar för höften som blev ansträngd idag. Troligtvis efterdyningar efter sportandet i fåtöljen i helgen. Men det får jag ta, som sagt!
                                 På v-75 blev det som vanligt inget!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0