Hur var det i år då?


Ja, så här såg det ut en del av tiden på Axevallas stochampionat i söndags. Regnigt! Men det har jag och min svåger Erland varit med om förr här på Axevalla! För dom som inte vet det så ligger Axevalla travbana ca 5 km- 1 mil från Skara. Alldeles vid travbanan ligger en stor camping o några hundra meter därifrån Skara Sommarland. Axevalla hed var ju fordom ett militärt övningsfält.  På den vita stolen satt undertecknad, bredvid till höger min svåger och till vänster om mig en ung kvinna vars team filmade för tv 4:s räkning. Kameran svängde hit o dit o hon filmade värmningar o loppen o publiken. En gång riktade hon den rätt mot mig när jag stod upp men det var nog förspelet! Hon hade lurar på sig och pratade antagligen ibland med sändningsledaren.

Det är inte lätt att filma hästar i farten. Bakdelen tillhör Sahara C Four som tränas av Stig H Johansson och körs av Erik Adielsson! Den här fina hästen vann V65 1 utan prut. Inget snack! Oddset var 1,2, så visst var det en storfavorit!. I stochampionatet spelade jag på Tiffany Brodda som även den kördes av Adielsson. Men den kom inte bland de 3 bästa! Vann gjorde i stället Calamara Donna körd av Örjan Kilström efter en "gubben i lådan" styrning!
                            I år var det ju som sagt regnigt. men vi åt våra mackor, drack vårt kaffe o hade som vanligt trevligt och spännande! Spelandet gick dåligt men det är den sociala biten o folkfesten som är kryddan. Vi spelar inte för så mycket, max 50 spänn på en plats eller vinnarhäst. Vad gjorde jag av med?  500 kr o då ingick ochså en dubbel och en V65:a. Om det var några fler än oss? Jo, 9058 personer!
                            Ja, idag kom jag hem. Hitkörd av min andre syster o svåger. Vi var o fika på Tutingen o sen gick vi upp i lägenheten där vi kollade hur Kalla hade det. Nema problema, allt hade gått bra sa barnvakten! I Hjo bodde jag hos min  syster, gift med Erland! Födelsedagskalas var jag ochså på i Skövde i går kväll hos ett av min systers barn-barn. Hon blev 9 år! Innan dess hade jag ätit lunch hos min andra syster, hon som körde mig till Askersund idag! Nä nu får jag lägga av innan jag rör till det för mycket! Det har varit full fart nu i 14 dar och i dom dagarna ingår ochså en Simrishamnsvistelse!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0