Arn i "tassemarkerna" igen!


Idag gjorde Arn, Jan, en förberedande manöver innan morgondagens återupptagna "fälttåg"! Ett ganska litet moln försedde området med tunga regndroppar. Men skit i det! Huvudet var fullt koncentrerat på tassandet o framför allt på matchen i e.m, finalen i franska öppna i tennis mellan Roger Federer o "tjuren från Tibro" Robin Söderling. För en idrottsentusiast rena mumman!


Det här är en av mina favoritplatser på den första slingan som jag går och dessutom brukar här finnas bra med blåbär. Apropå blåbär så har dom blommat ytterligare en omgång o en del kart  finns det! Här skall plockas så småningom. Undrar om Arn hjälper mig. Vi får ha lite teamwork! Det var skönt att komma ut på rundan idag efter en och en halv veckas uppehåll. Dessutom har jag ju positiva minnen från Stockholms resan! Som vanligt. Alltså jag gick upp ett par kilo på de här dagarna men det var det värt. Det plockar jag snart bort.
Så småningom kom jag fram till Hembyggdsgården. Där hade getterna o fåren krypit innomhus i regnandet. Några ankor var inte komna till gården ännu o de nya kaninburarna var långt ifrån färdiga. Gör ett besök här gott folk. Det är så fint o mat o kaffe kan man få på Klockargården här på området!
Ja sen via strandpromenaden(där jag stötte på Arn) kom jag till hamnen och gick in på toaletten där! Så här kan det se ut i idyllen? Askersund. Nån med agressioner eller fylledille? hade "sparkat in" väggen. Ja, det får vi skattebetalare betala för det är kommunens toaletter som ligger här i anslutning till hamnområdet. Nedanför mig där jag bor har några människor burit ut en av bänkarna som står vid en väg o häck och satt den mitt på den stora gräsmattan. Nämnas kan att det oftast är äldre människor som sitter på de här bänkarna vid häcken
                                     I dagens samhälle har det uppväxandet släktet inte mycket respekt för varken det ena eller andra. Äldre människor behandlas utan respekt o värme. Grejor o andras tillhörigheter tillgriper man utan att skämmas. Våld o gängmentalitet använder sig många av dessa fega människor  av.
                               Jag blir förbannad för det står dagligdags i tidningarna om sådana här händelser. Inte ens gamla som går med rullator får gå i frid o fred. Här i Askersund  blev t.ex. en som gick med rullator nedslagen o rånad!
            Det här med parkbänken är kanske bagateller. Men den har stått på gräsmattan i flera dar nu. Får se om kommunens folk lyfter tillbaks den i morgon, åtminstone för de äldres skull!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0