I Linnes "fotspår"...


Det låter ju lite förmätet med rubriken! Jag är väldigt dålig på blommor o växter i naturen. Däremot tycker jag om att fotografera blomster, kanske p.g.a. färgprakten. På fotot här är det ju ingen färgprakt. Däremot så kan man ju se hur svårt det är att upptäcka karten på blåbärsriset. Det blir nog en del blåbär i år trots det relativt kyliga vädret som varit.

Idag gick jag min långa runda. Det har jag inte gjort på länge. Här har jag hamnat på norra sidan intil Vretstorpsvägen som går lite längre ner.  Det här är ju Askersund största backe! Jag har för mig att den kallas för Möllebacken men jag är inte säker. Här o en bit norrut mot Gårdsjön är det numera natureservat! Kan det vara hundkex o smörblommor jag fotograferat?

Vad är det här då, har ingen aning!  Var var det jag fotografera. Äh, det har jag glömt, men troligtvis i utkanten av en trädgård  i närheten av hembyggdsgården. Ser inte blomman ut som en stjärna. Finns det nån blomma som heter stjärnöga?

Det här fotot blev jag förtjust i. Det tog jag en så där 10 min. från hemmet. Heter inte den här växten lupin om jag inte är helt ute o reser O det är jag inte för jag åker inte iväg förrän den 9 juli o då åker jag till Simrishamn med tåg, 55 mil söderut ungefär.
                                        Vad har jag mer o prata om Idag. Jaa, jag trivs med livet o är optimistisk. Om man nu får säga nått sånt i tider där dysterheten breder ut sig o klagosångerna höres. Allt är ju inte svart eller vitt och man hoppas att alla gör sitt bästa efter omständigheterna. Här i landet är väl rena "söndagsskolan" om man t.ex. jämför med Iran där jag precis hörde att den omvalde presidenten Ahmadinejad hållt en presskonferens och där hotat med både det ena o det andra ungefär som Nordkoreas ledare! För dom som inte vet det så kan jag prata om att Iran är ett stort land till ytan o har 75 milj. innevånare. 80% av landets innevånare är shiamuslimer och landet stöder sådana grupper som Hamas o Hizbollah. Perser är heller egentligen inte araber, tillhör ett annat folkslag!  Mina åsikter om landet framför jag i min Expressenblogg!
                                  Sen är det ju fotboll i kväll! Närmare bestämt Federations Cup, för- VM i Syd-Afrika. Länderna som möts är New-Zeeland och Spanien!
                                      

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0