Jan o hans skugga.


Plus 3 idag, vår i luften. O ännu mer nu på e.m. när jag skriver detta. I radion sa dom att det var 7 grader i Örebro. Säkert samma här i Askersund.. Den här bäcken har isen försvunnit ifrån. Det är väl ingen porlande men iallafall.

Ja, sen kom jag upp i Hembyggdsparken med omgivningar. Där var det glatt i "spåren". O töandet gjorde det ännu glattare. Är jag är en skugga av mitt forna jag, det tycker jag inte, men jag får dras med den som fotona visar. I Hembyggdsparken blev jag altererad, inte av nån skön kvinna, utan av en hackspetts hackande på en torr trädstam. Ja, inte nog med det jag kunde stå o se på när den gjorde det. O det var den lilla arten av hackspettar. Det var första gången i år som jag hörde detta välkända ljud uppe i Hembyggdsparken. Det är ju en sorts varningsljud o signalerande på samma gång, antar jag. Nu kommer dessa ljud att höras ett tag när jag går mina rundor!  Vårtecken kan man verkligen kalla detta! Jag tittade precis i fågelboken. Jag vet att jag har sett spillkråka o gröngöling o liten hackspett. Troligtvis har jag ochså sett större hackspett. Tyvärr zoomar inte kameran in tillräckligt för att ta bilder på djur o fåglar. Även djurens skygghet bidrar ju!

Här har skuggan "övertagit" mitt arbete o fotograferar. Massor med vatten är det emellanåt på strandpromenaden o surt vid sidan om, så några walkmanskor är inte aktuellt ännu. Tänk vilken "lättnad" det skall bli att få dom på sig igen!
Nere vid hamnen kom ett till vårtecken! Det var gravänder som landat där på sin väg nånstans för dom blir alldrig stationära här i Askersund. Nu väntar jag på doppingarna. Dessa vackra fåglar är verkligen stationära, bygger bo i vassen intill strandpromenaden. O sen är dom här ända till senhösten! O dom är inte svåra o fotografera på nära håll när de ligger på ägg! Jag trodde inte mina ögon första gången!
                                   Rundan gick alldeles utmärkt och det var lite "mjukare" o gå!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0