Det är kul med många vänner!


På lördagarna tar jag mig alltid en cykeltur ner till hamnen, om vädret är skapligt. O det var det ju idag minst sagt!. Det är den här glasskiosken som gäller!. Man skymtar min cykel tii höger om den O till vänster om kiosken kan man ana en bänk o där brukar jag sitta o äta min glass o språka inte enbart med vanligt folk utan ochså med fåglarna som är väldigt nära en o nästan står på kö o vill ha smulor eller en skvätt glass.

I kön idag befann sig 2 änder, 2 kajor, 3-4 pilfinkar o en tuff skrattmås. Sina egna gelikar körde han väck utan prut, kajorna klara han inte riktigt, dom var för snabba men småfåglarna hade respekt för honom. Änderna däremot fick han "stå i kö" efter. Den här skrattmåsen är högst en meter ifrån mig. han fick både glass o smulor.
                        Det här med fågellivet är ju ochså intressant. I år är det ovanligt lite änder i hamnen o vid strandpromenaden. Dom här fåglarna som uppehåller sig bl.a. i hamnen är populära bland folk o skitar ner gör dom inte mycket. Dom har nog sin toalett  nere i vattnet mest!
                        Idag när jag cykla nere vid strandpromenaden fick jag  sällskap av ett doppingpar som simma med nån 100 m bara en 3-5 meter ifrån mig. O vad vackra dom är i sin dräkt. Det är skäggdoppingar som det gäller alltså.. Jag försöker lära mig deras läte som är lite skorrande på nått vis. Häromdan "skorra" jag med en nere i vassen vid kyrkan o hon, han, skorra banne mig tillbaks ett par gånger!. Jag hoppas dom får häcka ifred i år från grävskopan som var i vassen o röjde förra året!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0