En dag i Ivan Turgenjevs liv..

Ja, som det kan bli ibland! Denna rubrik på mitt inlägg har jag i många herrans år haft i mitt huvud. Min far hade böcker skrivna av ryska författare. På 50-talet läste jag en bok (häfte)  av Ivan Turgenjev o sen dess har jag haft den där ramsan i huvudet! Inte ständigt naturligtvis utan nån gång då och då. Nu är det konstiga att det finns ingen bok som heter så utan det finns en som heter "en dag i Ivan Denisovitjs liv"! o den är skriven av Alexander Solsjenitsyn! Som det kan bli!
                          Men jag har kommit på vilken bok det var som jag fäste mig vid! Den var skriven av Ivan Turgenjev och hette "en jägares dagbok"
                          Jag har tydligen varit så faschinerad av "en jägares dagbok" att det har varit en dag i Ivan Turgenjevs liv på nått vis. För Solsjenitsyns bok gavs inte ut förrän på 60-talet. Det är väl härligt att gå o nysta i sånt här! O boken "en jägares dagbok" skall jag beställa på bokhandeln eller på datan!
                          I dag har det regnat hela dagen o det regnar ännu mer nu! Nått som jag gått o tänkt på är matchen igår mellan Chelsea o Barcelona. Jag trodde inte mina ögon när Essien dundrade in 1-0 efter 10 min för Barcelona startade bäst, tycker jag. Sen kom det några tveksamma domslut. Jag fäster mig vid en hands i Barcelonas straffområde som nog skulle varit straff och sen tycker jag att Barcelonas spelare inte skulle blivit utvisad! O sen gör Niesta 1-1 när nästan matchen är slut. Och jag fick min drömfinal! Jag tror att det blir en ännu bättre match mellan Barcelona o Man.United i finalen!
                        Men innan dess blir det en spännande? ishockeymatch i kväll mellan Tjeckien o Sverige i VM i Bern. Jag kom o tänka på Att Bengt-Åke Gustavsson har inte haft några större framgångar sen han hade det av  Mats sundin m.fl. förstärkta laget 2006! Vi hoppas att Sverige vinner så klart! Och idag fyller mitt äldsta barn-barn Pelle 21 år. Bara en sån sak. O han o hans flickvän bor i Karlstad! Må solen lysa över dom!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0