Idag var det blygrått!

Det var alltså nere vid stranden av Vättern(Alsen) o där som det verkligen var blygrått. Det enda som lyste var Stjärnsunds Slott på några kilometers avstånd åt sydost. Detta blygråa o dystra hindrade inte mig från att gå en runda i god fart. Inte ett dugg, det är ju höst. Saker och ting som gladde mig sen hemkomsten är damernas suveräna lopp i Norge på första världscupen av längdsskidåkningen, dels i gårdagens 10 km i fristil där Kalla blev tvåa o Haag trea. Idag vann dom stafetten tillsammans med Olsson o Lindborg. Alla tiders kört! Herrarna har inte så bred trupp som damerna! Det märktes idag då Helner med ett fantastiskt lopp fick upp laget till sjätte plats efter att dom legat som lag nr 14!! När det gäller sport så har Barcelona det ganska tungt med skador o svininfluensa. Nu är tex Messi ochså skadad. Såg när han fick den tacklingen som förorsakade en lårskada.

I dag har jag mitt inlägg på kategorin rötter. Min svåger Jan har för en del år sen gjort ett s.k. proband där man kan gå tillbaks till generation V111, som mest Ca 1650. Det första i min "resa" bakåt gäller min farmors, Elin Ekbloms,född Andersson, släkt kring Örebro. Häraderna som nämns mest är Gällersta och Eker. Vidare nån enstaka gång Norrbyås, Mosjö. Vad som blev riktigt intressant för mig var bl.a. att läsa att 1649 föddes i Gällersta en Lars Larsson som senare gifte sig med Marit Larsdotter f. 1671. Och han bodde på Attersta/Härminge!! Där föddes min Farmor 1870!!!. Uppgifter om yrken är sporadisk men det är inte svårt att räkna ut att det rör sig mest om hemmansägare o bönder och ochså någon handlare!
                                    Jag kommer ochså att gå igenom mina rötter på min morfars, min farfars o min mormors sida på samma sätt. Sen hoppas jag ju att nån av mina anhöriga tycker detta är intressant. Kanske nån utomstående ochså. Nån säger kanske. Va, lever han inte i nuet, jäkeln vad han tjatar om detta! Det där är ju inget o bry sig om. Då svarar Undertecknad ATT DET ÄR DET VISST!! Är det någon som har hört talas om gener? Dom är väl i allra högsta grad med i nuet!!! För mig betyder dom väldigt mycket. Mina barnbarn t.ex har ju en del av dessa gener från mig och mina förfäder! Kanske något som dom är bra på och har nytta av kommer från mina förfäders gener!?
                         Sen är det ju det här med fantasin! Jag kan göra en härlig god "soppa" av mina anlag(gener). Denna soppa är gjord av barnbarn, barn o förfäder med mm. Det är så spännande och livsbejakande så ni bara visste! Och vilka bilder man kan se framför sig! Om ni bara visste!
                                 1649 var det! Det är lätt att förvandla till 2009. Det är bara att knäppa med fingrarna. Min mobil har gått sönder. En del av mina anhöriga ringer ju hellre på den än min vanliga telefon. SMS:ar ochså naturligtvis. Jag skall gå till affären i stan i morgon och ta mobilen med. I den affären köpte jag bl.a. min kamera.  Eftersom jag har en kamera som inte är större än en mobil så ämnar jag få fatt i en mobil som det räcker att ringa på och skicka sms. Jag har nytta av en mobil när jag är ute eller är bortrest. Annars använder jag den inte mycket!  
                                                  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0