Julgran o foderbord.


Här står jag på bandybanan i Askersund. Nån konstis bana är det ju som synes inte. Vintern 2006 var det så pass kallt att det fanns naturis här och ända in i mars. Askersund har ju ett bandylag även numera men inte med sån klass som på 50-60 talet. Och hemmamatcherna får laget spela i Örebro för det mesta! Här uppe bakom ryggen på mig ligger lokaler med omklädningsrum, bastu mm. Dit skall jag gå och vaccinera mig på onsdag. Då lär det finnas vaccin igen. Det är inte ofta jag har tagit nån vaccinspruta. Själv hade jag Asiaten när jag lumpa 1959. Låg på sjukan i några veckor som många andra. Men inte var det sån "hysteri" då som det är om svininfluensan nu! Jag hade ochså Hongkongvarianten på 60-talet. Jag inbillar mig att jag är immun mot den nuvarande varianten. Men allright, jag skall inte vara för kaxig!
                          Till höger här om bandybanan ligger en väg. På den går jag min första skogsrunda, den innan stadsparken. Rundan gick alla tiders idag, liten känning av höften och mycket god fart!

Sen kom jag ju så småningom ner till strandpromenaden. Där hade änderna o ankorna fått bra adventsstämning. Julgran o foderbord hade satts upp. Ja, dom har det bra dom här fåglarna. Här håller även fiskmåsar, kajor, kråkor till o en o annan småfågel till. Längre bort satt en ganska stor fågel på en sten. Nu var det på ganska långt håll men antingen har det varit en skarv, stor dopping eller en storlom. Hållningen på fågeln gör att jag är ganska säker och dessutom flög den ner i vattnet o låg lågt o dök!
                                      Jaa, sen kom jag hem via kyrkogården och ringde upp en av mina söner, Bengt. Invigningssamtal på den nya mobilen. Det var bra med honom!
                                         Jaa, minsann! Tiden går fort, det är tid att börja titta på helgens V75 som går på Jägersro. Dessutom är det jackpot. Skriva julkort skall jag, några st varje dag. Det blir fortfarande många trots datan. Sen är det ju skidor på tv i helgen! Och på söndag veckans höjdpunkt, El Classico, möte mellan Barcelona o Real Madrid. Viva Barcelona, viva Espania. Jag tycker spanska ligan är bäst att titta på! Fullt upp alltså. Livet är härligt på många sätt bl.a. p.g.a. ens egen förmåga att njuta av det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0