Med en åsnas envishet!

Ibland får man nog vara envis som en åsna men förstå att alla inte tänker o filosoferar som en annan. Min musiksmak, jaa likadant där. men för mig känns det rätt. Det här med rötterna t.ex. Det har jag varit intresserad av sen jag var ung. För dom som är intresserad av sina rötter och har Viasat History rekommenderar jag programmet "vem är jag". Det går på söndagar och handlar om människor som söker sina rötter. Även i kväll kommer en nystart av programmet i tv 1 med rubriken"vem tror du att du är?" Först ut att söka sina rötter är Claes Malmberg!
                      Det var märkligt idag när jag skulle gå ut på min runda idag. Regnet stod som spön i backen och jag tog på mig regnkläder därefter. När jag sen kom ut så regnade det inte! Motionen gick bra och när jag kom in genom dörren o tittade ut så regnade det igen, som spön i backen!
                         Ja, då har vi kommit till min farfar, född i Karlstad, Adolf Ekbloms rötter. Dom är från Värmland. Och mestadels Karlstads området. Häraderna Kil o Grava. Även namnet Frykeryd dyker upp. Nu går jag bakåt i ordningen närmare till generation V11. Jag vill nämligen hitta både namn, födelsedatum o ort. Och vad hittar jag? Jo namnet Jonas Andersson född 1711 i Grava, död 1773. Gift med Ingeborg Andersdotter född 1719 i Grava, död 1758. Yrken jag hittat. skräddare, hemmmansägare, indelt soldat och nån handlare har jag för mig! För att ringa in det hela kan vi då avsluta med farfars far som kom "ända" till Karlskoga med sin familj! Ja , du barnbarnet Pelle som bor i Karlstad. Känner du generna "runt" dig?
                    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0