Nu o då.


Nu o då! Tja, det kanske inte är nån särskilt upphetsande rubrik. Jag har ju förstått att skall man få många läsare då skall det var rubriker med "sex o våld" i ! Lite överdrivet men det ligger faktiskt något i det. O tidningarna då, det skall vi ju inte tala om, vilket tror ni säljer mest! Jag kallar ju det här för min "familjeblogg" så några "direkta smaskigheter" blir det inte!
                 Hur som hellst! Idag var det torsdag vilket innebar långmotion o den gick alldeles utmärkt. Kortet här är taget nedanför kvarnbacken och bakom skogsområdet bor jag i ett hyreshus. Det är fortfarande en bit hem! På rundan träffa jag en dam som jag stöter på i bland. Vi brukar prata ett tag och idag var inget undantag. Vi pratade bl.a. om att jag tänker flytta till Örebro så småningom. Hon sa att jag skulle även gå in o titta på privata aktörer. Nu skall jag ju inte flytta hux flux utan jag samlar ju poäng på Örebrobostäder. Behöver många, många mer poäng ännu ser jag i datan. Och jag försöker få ihop ett litet kapital som skall "förgylla" tillvaron när min flytt är genomförd. Och det skall inte röras innan dess!

Då ja! I somras fick jag förmånen att vara med på min vän Torstens visning för inblandade "intressenter från bl.a Länsstyrelsen i Örebro o Askersunds kommun av Garpa Gruvas upprustning för att ta emot turister o andra intresserad. Sen har ju Garpa Gruva även blivit handikappsanpassat.
                               Torsten är ju en av eldsjälarna i att göra de unika gruvorna kända och "turistkända" Idag prata jag med Torsten för den här bilden från i somras var med i Nerikes Allehanda på lokalsidan. Han prata då om vilket ochså står i tidningen att det varit över  tusen besökare den här sommaren, bussturister m.fl. Torsten vill nu att det skall byggas en scen i gruvan, som är som en stor sal. Inte som i Dalhalla men en liten som rymmer små grupper med musikarrangemang o dylikt. Vi får hoppas att kommunen nappar på det hela. Han har fått tillstånd av länsstyrelsen och Sveaskog som äger marken!!
                         Mannen till vänster på bilden är undertecknad. Tyvärr står Torsten med ryggen emot!
                   Foto Jessica Uhlin NA, fakta Torsten o undertecknad som varit vid gruvan många gånger.
          Ps. Går det som Torsten önskar så blir det en invigningskoncert den 3 juli  till sommaren!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0