Den här mannen är unik bland 6, än så länge!


Min barndomskamrat o kompis, Rolf  i Örebro och undertecknad, har brytt vår hjärnor i några dagar ang. vilka som har mest A-landskamper i Sverige och har kommit upp i hundra o däröver! Idag tog jag reda på det o ringde Rolf!
                Följande spelare i herrarnas a-landslag har spelat hundra landskamper och mer!

                 Thomas Ravelli             143
                 Roland Nilsson              116
                 Björn Nordkvist             115
                 Niklas Alexandersson     109
                 Henrik Larsson              105
                 Anders Svensson           100
Så ligger det till, mina vänner. Hur vi kom att tänka på detta, Rolf o jag. Jo, jag tror att vi pratade om Örebros matcher nu mot slutet o kom in på Orvar Bergmarks landskamper. Rolf trodde han gjort över 100 landskamper. Jag var lite mer tveksam. Och sen missa vi både Henrik Larsson o Roland Nilsson i vår genomgång o teorier.
                     Det kan ju ochså vara så att man tänker på den mycket viktiga VM-kval matchen mot Danmark på lördag. Vinna eller försvinna. åtminstone när det gäller direktplatsen till VM i Sydafrika!
                     Det som bekymrar mig är  Sveriges ranking på FIFAS lista. 42 plats. Både Danmark o Norge, och kanske Finland?, rankas högre! Visserligen har Sverige gjort en bra match, den mot Ungern, men annars har det varit dåligt med målskyttet. Matchen mot Malta borta, som slutade 1-0 efter självmål, var bland det sämsta jag sett ett svenskt herrlandslag spela o uppträda på. Hemma blev det ju 4-0 och det friserade ju upp den dåliga målkvoten en aning!
                     Jaa, spänningen stiger inför lördagens match som kommer att gå på tv 5 efter vad jag förstår. Jag Vill att Sverige vinner, håller tummarna, men realistiskt tror jag det blir oavgjort! Sen tror jag danskarna är otroligt revanschsugna efter den olyckssaliga matchen på Parken i em-kvalet 2007 då Danskarna gick miste om en poäng när en åskådare sprang in o skulle ge domaren en dagssedel. Matchen avbröts ju o Sverige tilldömdes 3 poäng!
                   Ja, vi håller tummarna, jag är redan" tänd på uppgiften"!  Men som vanligt tycker jag att vi skall få en, endast en, ny förbundskapten. Lagerbäck o Andersson har dock äntligen förstått hur viktig Kim Källström är, men det hjälper inte! Oavsett resultat så tycker jag att vi skall ha EN ny förbundskapten                

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0