Hä motion det ochså!


Jag har ju tisdagar o lördagar som "utegångsfria". Boule är ju för kallt att spela nu ochså. Men det innebär ju inte att man ligger o "drar sig"! Nädå ! Jag har storstädat i badrummet och sovrummet! Riktigt ordentligt! På skrivbordet har jag en stationär data, ingen laptop. Den brukar jag öppna ibland o skruva av fläktarna o gör dom o datan ren från damm. Det är nämligen så att dammet sätter sig på fläktarna och ett biljud uppstår så småningom. Jag är nöjd med min data! Den är inte så gammal, drygt 3 år ! Nån laptop vill jag inte ha. det är skönt o vara datafri när man är bortrest t.ex.
Jag är djupt koncentrerad när jag städar, inga filosofier eller tankar, det är nuet som gäller. Var sak på sin plats, både i huvet o i sängkammaren. Och jag fick brev från Tåtte, mitt näst yngsta barn-barn idag. Livet är härligt!

I går hade jag tankar o filosofier om min mormors bakgrund på sin mors sida. Då nämnde jag inte att hon var katolik liksom hennes syskon o föräldrar. Det här på bilden är hennes radband som jag fått efter min mor som ochså var katolik. Och det är jag ochså. Min mormor höll mig vid dopet. Jag har inte gått mer i kyrkan för det men jag kommer att "ta upp det" när jag flyttar till Örebro, där jag blev komfirmerad vid 11 års, i den s.k.heliga kommunionen för barn . Tyvärr är jag väl den siste i raden när det gäller mormor Marias ättlingar. Men hon hade ju elva syskon, så det finns gott om katoliker i hennes släkt, både i Sverige o utomlands! Jag har fresten en bönbok för katolsk ungdom som jag fick av min mormor  1949 i samband med kommunionen. Den heter Skyddsängeln o den har jag på köksbordet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0