Nästan lika högt som Stefan Holm!


När jag var ute o tog min runda idag så var det 2 saker jag fäste mig vid och dom inträffade på nästan samma gång. Jag gick o lyssna på radio P4 Örebro. Det var en man, 83 år gammal som önskade en skiva i Bosse Jadlers musikprogram. Han pratade om att han gick ut o dansa, som jag fattade ett par gånger i veckan. Bosse Jadler fråga då, det är väl gammeldans. Näha, sa mannen. Det är bara till för gamlingar, det dansar inte jag! Nått sånt! Nä, det är tango, slowfox, foxtrot, bugg mm som gäller. Attan vet om han inte sa disco ochså. Ja, den mannen har samma "tankegång" som jag har! OJ,oj, oj,! Man har mycke o se fram emot när man kommer till Örebro. Jag är ju bara 71 år!
                  På nästan samma gång som jag lyssnade på mannen i radio, hoppade 2 rådjur över ett stängsel, på ca 1,5 m höjd, cirka 20 m längre fram. Det var ena riktiga spänstfenomen. Jag överdriver inte, dom var närmare 2 m upp i luften när dom hoppade över. Det ena rådjuret fick ta sats 2 ggr. och den sista ansatsen var inte mer än högst 4-5 m lång. O kvickt gick det. Skådespelet var över på en 10 sek! Ja, det är mycket jag får se o höra när man är ute på sina rundor!
                 Ja, rundan gick riktigt snabbt, mycket snabbt. Jag får revidera vad jag skrev för någon månad sen att jag känner av att jag blivit äldre o det är lite jobbigare på motionsrundan. Det stämmer inte alls! För nu är jag i högform. Den här kroppsyogan jag har börjat med verkar alldeles utmärkt att hålla på med. Den har helt klart hjälpt till! Dock funderar jag över min målsättning att nå 80 kg. Förra fredagen vägde jag 83,4 o det gjorde jag idag ochså. Jag titta efter i mina anteckningar. Jag har ändå gått ner från 86,5 till 83,4 kg på 1,5 månad. Jag tittade längre bak i anteckningarna på kalendrarna. Har inte varit under 82 kg nån gång sen jag kom till Askersund. Det är nog en vikt som jag ochså hade så länge sen som i 20-25 års åldern. Om min "matchvikt" är 83 kg så är det bra nog. Det viktiga är att den vikten sparar rygg, höfter, hälsenor o fotvalv. Fötterna på jorden o armarna mot himlen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0