I natt trodde jag det var kört för...


Jaa, jag trodde det var kört för min parakit Kalla! Jag gick upp för att kissa vid 2-3 tiden. Och gick förbi köket där Kalla vistas. På nätterna sitter hon o sover antingen på en gren som går ut från gardinstången, en gren som går ut vid burluckan och i buren. Alltså, jag hörde ett väldigt brak, en smäll. Tände kökslampan och vad såg jag? Jo, Kalla på golvet, huvet "rotera" som en långsam propeller o vingarna flaxade svagt. Nej, nej, tänkte jag nu har hon brutit nacken. Det är ju en svag punkt på fåglar, det vet vi ju. Men när jag tog upp henne i handen så rättade allt till sig o omtöcknad som hon var kunde jag sätta henne på grenen till buren. Det var en pärs, både för Kalla o mig. Det har gått till så  förstår jag att fågeln har drömt eller blivit skrämd när jag gick förbi och med full kraft flygit in i skåpet som står ovanför frysen. Det är ett skåp som tillhör frysen och är av plåt. Har bröd o sånt i det. Luckan går inte att stänga helt utan står öppen en aning. Detta gjorde att det small så förbaskat när hon flög in i den! Som ni ser så är det inget fel på Kalla. Eftersom hon flyger fritt i köket när hon vill och gnager på grenar så tror jag hon fått starka muskler. Det tror jag rädda henne från att bryta nacken!

Vi fortsätter på djurfronten. Jag försöker ju ta bilder i "ögonblicket" när jag går mina motionsrundor. Det här blev en bra bild tycker jag!
                      I morse var det bara 4 grader när jag gick ut men strålande sol. Inget o klaga på o motionen gick efter beräkningar, snabbt o bra
                   I går såg jag ju främst på sport varav Barcelona-Inter var det mest intressanta .Nog har Inter en del kvar att fila på innan dom kommer till Barcelonas klass. Zlatan var bra men kunde gjort något mål tycker jag. Barcelona borde vunnit matchen som sluta oavgjord.
                   Innan sporten såg jag ett program på tvåan som hette-Hur fungerar minnet" och där fick jag en bra förklaring till att jag ibland använder uttrycket -Jag kör mitt eget race-. Det återkommer jag till,och ett mycket bra program var det!
                      I eftermiddag skall jag gå och äta ärtsoppa och pannkakor med sylt o grädde på klockargården på hembyggdsgården. Det kan man unna sig när man motionerar som jag. Jag "belönar" mig helt enkelt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0