Såg ni slaget?


Jag är ju sportintresserad. Tycker sport är bra att se på för en entusiast och livsnjutare. Och spännande!
                      Jag har ju sett mycket tennis på tv genom åren och spelat tennis i korpsammanhang o med kompisar o barn. I natt fick jag se ett helt fenomenalt slag från mannen på bild. En man som jag håller för att vara en av historiens bästa idrottsmän och mest sympatiska sådan. Han genomförde ett slag som var det värsta jag har sett! Federer hann upp en boll med ryggen mot nätet som var långt borta, slog klockrent till bollen mellan benen och paserade en förbluffad Djokovic med som det blev ett, fantastiskt passerslag. Publiken på Artur Asche stadion stod upp o o skrek av hänförelse. Jag själv bara gapade. I kväll möter Federer Del Potro i finalen. Gissa vem som sitter o ser den matchen o håller på Federer!

Den här damen, "bondmoran" som jag med beundran döpt henne till, gjorde ochså en stor prestation i US-open! Hon vann i finalen över danskan Wozniacki. Kim Cleisters var inte ens seedad i turneringen och gjorde comeback efter 2 år och barnafödande. Grattis Kim!

Det närmaste sport jag kom idag, utom snabb motion, var att gå förbi arenan som det spelas bandy på i Askersund. Nu är det grus som gäller och på vintern får man lita till minusgrader annars spelas matcherna i Örebro. Förr i tiden på 40-50-talet var Askersund i allsvenskan och spelade lokalderby mot ÖSK:s välkända lag, ett av de bästa i Sverige. Nu är det andra ordningar. Ett lag finns dock? men .....
                      När vi nu är inne på sport så är jag ju betydligt mer förtjust i ishockey. Och nu blir det full fart på den fronten. Både elitserien o hockeyallsvenskan kan jag se i höst o vinter på tv. Nämnas kan att Örebros hockeylag tagit sig till hockeyallsvenskan o får möta sådana storheter som t.ex. Bofors(lokalderby), Aik, Leksand, Mora o Malmö IF. Ishockey gör sig väldigt bra i TV.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0