Det här med att få tomt i tanken!


                  Rundan gick bra idag ochså liksom igår. Vädret var fantastiskt och fotot är taget från bron in till Askersund från riksväg 50. Kyrkan ligger precis intill höger så fotot är taget söderut. Idag träffa jag i början på rundan 3 motionerande damer som jag känner.
                   Jag tror det var häromdagen som jag hörde i P 1 att hjärnans biologiska status inte har ändrat sig  mycket på hundratals miljoner år. Men däremot har ju mycket ändrat sig i samhället och betendet. Alltså finns forfarande naturligheten i hjärnan o generna att ströva omkring , gå långa sträckor o  söka efter byten mm. Mannen var väl ute o jaga o barnens mor var antagligen hemma och såg till barnen o laga mat o plocka runt grottan. Praktiskt ordnat utan tanke på antifeminism! Det har ju ändrat sig sen en annan var barn på 40-talet, ja även sen senare årtionden. För vad gjorde man när man kom hem. Ja, ev. efter läxorna o mat. Jo ut i skogen eller i parken. Ja , rörde sig ute! använde fantasin. Jag vet nånting som vi ofta gjorde när jag var liten. Vi använde sådana runda pappersskivor som tårtor stod på i kartongerna som freesbeen, vi täljde pilbågar, byggde hyddor cykla  eller gick till varann. mm, mm. Rasade ut på dagarna, sov ordentligt på nätterna. O dricka brännvin när man var femton eller öl, det fanns inte på kartan. Inte heller att skolka eller ...... All right, allt är inte bättre idag, banne mig!
                     Tomt i tanken var det ja! Att man måste äta ordentligt när man motionerar nästan varje dag, åtminstone i den takten jag gör, det fick jag lära mig o det vet jag ju egentligen! I lördags var det ju mycket sport och jag åt inte som jag brukar, bara nåra mackor o lite flingor på morron. Sen gick jag ut som vanligt på söndagen. O tanken tog slut innan jag kom hem. jag var så trött, svettades o frös, ja det kändes som jag var sjuk nästan. Men sen igår var jag ju tankad som vanligt o då kände jag inte ett dugg utan var hur uthållig som helst!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0