Långsträckt backe och olycksoffer.


                     Jaa, idag begav jag mig på en cykeltur på vägen mot Åmmeberg. Syftet var att testa konditionen på en sån där backe som suger, ständigt går uppför nån kilometer. Innan backen cykla jag förbi denna lilla sjö, en av många i Närke. Inte långt härifrån svänger man till höger in på en grusväg som leder till närheten av ett vackert flygarmonument uppe på ett berg med utsikt över Vättern och med Askersund i bkgrunden på avstånd. Monumemtet jag syftar på är över Elsa Andersson, Sveriges första s.k. kvinnliga aviator som på början av 1920-talet så olyckligt störtade på isen utanför Askersund. Fallskärmen fällde inte ut!! Elsa blev bara ca. 24 år gammal och var från Helsingborgs trakten. Jag har varit ett flertal ggr vid monumentet och blivit lika gripen varje gång!

             Här har jag tagit mig uppför backen och kondisen var inget fel på och allt gick bra trots den mycket fuktiga o kvava luften. Dock ingen åska i närheten av Askersund som klarat sig både från den och skyfall hittils i sommar när jag varit hemma vilket jag varit till 80 procent! Någon knall har jag bara hört! Ja, det känns bra att ha börjat att köra igång motionen efter det vanliga receptet. Dock måste jag finna mig i att jag nån gång får cykla på träningscykeln i lägenheten, vilket jag tycker är bland det tråkigaste jag vet!!

              Nära Askersund fick jag syn på denna grävling som blivit påkörd. Och eftersom den inte låg här när jag började min cyckling så blev den påkörd ganska nyligen. Det är relativt ofta jag ser grävlingar som är påkörda. Nån gång nån orm. Några andra djur förutom nån fågel har jag inte sett påkörda men, vargar, lodjur, vildsvin och rådjur t.ex tas väl ganska fort om hand liksom naturligtvis älgar!!
                            Egentligen tänkte jag hålla en bloggfri helg men jag väntar spännt på matchen Liverpool-Arsenel i Premier Liege som börjar kl 17:00 i TV. Gissar på oavgjort men hemmaplan kanske är en fördel. Nä, nu har jag garderat min "ångest" nog!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0