Ormsnokaren på nya äventyr!


              Som sagt så cykla jag idag i skapligt väder mot Tjälvesta naturreservat inte långt från då Snavlunda. Igår inte så långt från nämnda by stod detta bilvrak vid vägen och har så gjort länge. Idag hade vraket flyttats närmare ett träd och närmare vägen. Traktorspår syntes ochså. Troligtvis är bilen flyttad p.g.a. avhämtning? Att någon just nu har visat intresse för vraket kallar jag en ren tillfällighet??? Så många tittar inte på min blogg men gårdagens 24 är jag nöjd med! Apropå blogg ja!  Min moderblogg, blogg.se verkar bara bestå av kvinnliga kolleger, proffesionella och unga sådana. Ja, det är väl skönt för dom o ha en farfar på bloggen. Men att läsa vad en farfar har för sig är nog inte lika intressant för läsarna, antar jag!?

                  Sen kom jag då till Tjälvesta ängar med ögonen på skaft men utan stövlar med skaft. Min favoritorm är snoken eller vattensnoken som den ochså kallas. Men får jag syn på en huggorm eller hasselsnok så säger jag inte nej. Nu är det ju inte rätt ormsnokar väder, antar jag. Det måste ju vara på våren när solen värmer upp och ormarna kryper fram ur sina gömslen och är "nedkylda" och därmed förlångsammade. Växelvärme kallas det visst det ormar har. Jag skall läsa mer om det!
                     Det här med gummistövlar bör man ju ha på sig om man skall in bland rösen och liknande för huggormens skull. Och hur skall jag få ett eget foto på en orm i naturen? Antingen rena slumpen och med kameran "skjutklar" eller sitta tyst nån stans vid stenröset eller sjökanten. Det finns ormställen där man kan fotografera ormar lätt på våren, har jag läst i Nerikes Allehanda, men så lätt vill jag inte göra det för mig. Jag vill fotografera dom som finns i detta reservat för här måste ju vara ett eldorado åtminstone för snokar. En enda orm har jag sett för några år sen då den ringla över en liten bro i området. Troligtvis var det en snokunge då både en bäck och sjö var i närheten, sjön på fotot!
                 Jag passade ochså på att testa hälsenan på min vandring på ängarna. Aktade mig noga för att bli för "övermodig". Och jag hade inte ont när jag kom hem.
                 Jaa, nu är det hästar o fotboll hela helgen på tv. V-75 går på Örebro(Marieberg) men dit skall jag inte för nu börjar V-75 gå direkt i tv igen. Fotboll var det! Vad jag vet så spelar b.la. Arsenal mot Blackpool( nykomling). Så nått bloggande blir det inte i helgen! Möjligtvis om Gina Lollobrigida i 50-60-talsförfattning dyker upp. Då blir det en rapport. Sen tänker jag börja läsa i en bok av författaren till Flyga Drake, Khaled Hosseini, som heter Tusen Strålande Solar som bl.a. handlar om mina "absoluta favoriter" Talibanerna. Nu ljög jag men jag går inte in på det men jag är utbildad på granatgevär, kulspruta, automatkarbin och k-pist. Behöver jag säga mer?! Boken har jag lånat av mina kompisar i Örebro, Rolf o Ann-Marie!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0