Lite för kalenderbitare kanske ?


                     Jaa, vädret var superbt idag ochså ! -20 , strålande sol o vindstilla ! Eftersom jag har en väderdagbok med lite andra småanteckningar så gick jag in och titta i den. Den 1/12 2009 var det +1 grad och sol. Den 9/1 2010 var det -23,7 och sol ! Det var rekord för den vintern i Askersund . Jag minns ochså att som grabb i Luleå på 50-talet cyklade jag till skolan en gång när det var -27 grader. Naturligtvis var det högtrycksväder. Ingen blåst och i Luleå t.ex. kunde man stå o sola i sånt här kallt väder där det var lä ! Och som inte detta var nog av siffror så sa dom precis på lokalradion att det skulle bli - 25 i natt !

                     Och soliga bilder får jag inte nog av. Här har vi en tagen från en brygga på strandpromenaden !  Nedanför Moder sol ligger Stjärnsunds slott "i den mörka randen" som är stranden. Det blev ju rim !
                   Idag gick jag samma runda igen. Inte en person mötte jag på den! Vill man inte få problem med fruset ansikte så skall man gnugga det med snö enligt "dom som vet vad dom talar om" ! Och det gäller att hålla i gång och inte stanna upp för länge o prata med folk. Men idag var det ju ingen risk som sagt ! O bra fart höll jag i mina "riktiga" vinterkängor som jag ochså försett med broddar .
               I em skall jag gå och fika o handla. På fiket har dom knäckebrö som bl.a. innehåller bark. Det är så gott så det blir ett nytt paket att ta med hem. O sen skall jag handla julklappar som jag hoppas generera "stora pengar". Det blr många men de är inte så skrymmande. Julkort skriver jag 3 om dan. Varje år "slåss" datan med vanliga julkort om uppmärksamheten De vanliga julkorten vinner alltid med bred marginal ! Så är det.
               Viva Barcelona fresten ! Vilken utskåpning av Real Madrid , eller vad säger du Rolf i örebro. Och idag skall jag ochså hinna med att se "vem tror du att du är" med Ernst Billgren på SVT-play. Ishockeyn Leksand -Rögle kom ivägen igår!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0