Högt eller lågt eller normalt!


I dag var det lite snö i luften under min runda o ca 4- c. Det syns på fotot, som är taget från strandpromenaden, att det snöar en aning. Jag är ju intresserad av vädret och har bl.a genom att titta på radarbilder över åska blivit av med mycket av min ångest över denna.
                      Idag står barometern på normalt lufttryck, mitt emellan lågt o högt eller mellan regn/snö och sol om man så vill. Nu sägs det ju att det kan bli en del snö i helgen och när jag titta på barometern nu så hade den sjunkit lite grand. Jag hörde faktiskt på vädret i P1 för ett tag sen och där sades det att det kunde bli nån decimeter snö i Svealand i natt. På radarbilden har jag nu sett att snöområdet tagit fart och ungefär är vid smålandsgränsen. Ja, när det börjar snöa mycket så skärps kampen mellan den kallare luften o varmare luften. Men här i södra Svealand håller vintern stånd. Och all berör ju på lågtryckens gång. Går dom söder om Svealand t.ex. då fortsätter kylan vid denna årstiden. Ja, högtryck betyder ju ofta varmt på sommaren o kallt på vintern men inte alltid. Jag tycker det är intressant med vädret men jag kan inte göra nått åt det! Men det här med att rycka på axlarna, nää!
                   I går blev det ju inte nån medalj på skidsprinten, lite lågtrycksaktigt. Och bl. Emil Jönsson var en "skugga av sitt forna jag" ! Förkyld eller toppformen kom kanske nån vecka för tidigt!?  O Anjas fall i störtloppet, jag trodde hon skulle skadas svårare. 
                I kväll blir det spännande igen! Då kör damerna o herrarna lite längre distanser!

 Och idag fyller ett av mina barn-barn( det näst yngsta av åtta i ålder) Tåtte år! Han är en bra pojke som blir( nu får jag tänka efter) 7 år! Här får farfars Tåtte en slängkyss o givetvis mina andra barn-barn ochså. Jag är stolt över er!            

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0