Ånyo en fantastisk dag på Alsens is!


Mot solen gick jag mot den andra sidan. - 10 c o alldeles vindstilla! Både snöpulsat o gått på upplogade vägar. Vem bryr sig om domedagspredikningar o överdrifter! Om man lyssnar på en del politiska befattningshavare så skulle man ju tro att Sverige var på väg mot katastrof. Men sådana överdrifter ger jag mig trots allt på med bl.a. fakta och frenesi!

Ja, sen kom jag då till den andra sidan. Idag hade jag ingen matsäck med mig men här nån stans kommer jag att sätta mig och fika i veckan. Skall ochså ha en plastpåse med en handuk i och sitta på nån trädstam eller sten när jag gör det. Och jag får beställa dagens väder av vår kära sol och moder jord.
                              Det var ju en fin helg ochså! Var ute en runda i går med! Dagens runda tog 2 timmar. Det är så vilsamt att gå på isen så det blir minst 2 timmar om dagarna när jag går ut! Inga pimplare såg jag men 3 andra personer var ochså ute och gick på isen, en med hund.
                                Inga pengar på V75 eller lotto i helgen. Men skam den som ger sig. Men jag njöt av Bauers seger i Tour De Skie. Och det gladde mig att han gjorde "slarvsylta" av "medhängaren" Nordhugh. Stina K vann ju damernas lopp och då hela T.D S. liksom Bauer. Petra Majdich blev 2 men såg som vanligt lika glad ut för det. Stina ser man sällan sur heller. Heder åt dom damerna!
                           Förutom sport såg jag ju annat på tv ochså bl.a. om Farah Diba, den nu 70-åriga f.d. kejsarinnan av Persien (Iran). Och all heder till filmens upphov dokumentärfilmaren, även hon persiska, Nahid Persson! Det var fantastisk att uppleva hur vänskapen mellan dessa 2 ytterligheter fördjupades. Nahid var kommunist och var med om att bekämpa Shahen, Farah Dibas man. Men det blev ju inte som Nahid trodde det skulle bli när mullorna tog makten så båda damerna längtar efter demokrati i Iran och att få besöka sitt hemland. Fantastisk film och vilka kvinnor. Två verkliga motsatser men med samma tragik och sorgsenhet över det nuvarande Irans situation!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0