Det beror på lågtrycket!


                    Lågtrycket i ekonomin verkar bättra sig men lågtrycket över Sverige med snö o blåst, vilken väg tar det på sin färd söder eller sydost eller ost åt.  O hur snabbt går det? Barometern som igår stod högt är nu på väg mot läge lågt. I Askersund med omnejd snöar det stundtals intensivt o stundtals mindre. Temperaturen är nu(12:44) -1,8 c . O det blåser rätt bra för en gångs skull. Och det är väl det stora problemet! Vädret intresserar mig mycket som en hel del annat. Jag tycker det är faschinerande!
                    Det blev mys o pysseldag idag istället. Då blir det motion imorgon i stället. Man får väl vara lite flexibel! 
                2 saker tänker jag på idag, Saab o Förintelsen. Jag tycker det är glädjande för alla som jobbar inom SAABkoncernen att dom äntligen fick ett positivt besked. Dom har ju vandrat i ett"kaos" av spekulationer, svartmålningar, överdrifter o sensationsmakeri! Har idag på nätet sett att svartmålningarna börjat igen från olika "besserwisser"håll. Det är väl bra att SAAB fått en chanse. Svartmåla inte ett koncept innan man vet hur det går!
                    När det gäller Förintelsen så har jag alltid tänkt på dess offer. Och mitt besök på Förintelsemuseet i Jerusalem för 20 år sen gjorde mig inte mindre engagerad. Det är nämligen så att den 27 januari för 65 år sen befriades koncentrationslägret Auschwitz och ett av de allra mest avskyvärda avsnitten i mänsklighetens historia blev uppenbart och synligt för världen. Mitt besök på Förintelsemuseet gjorde mig ännu mer medveten om detta fruktansvärda. När jag kom in i museet hördes Hitlers röst hela tiden. Bilder,  röster, gråt från säkerligen många anhöriga till offren. När jag kom ut i friska luften igen hade jag inte långt till tårarna.
                                Jag vet att det finns människor som har det svårt i ett välfärdssamhälle, men gnällspikar som har det ganska bra, mat för dagen, ett boende mm skulle jag gärna "rekommendera" att besöka förintelsemuseet i Jerusalem. 7 miljoner judar fick sätta livet till och även romer o andra "ickearer" Vi som läser detta just nu, vi lever åtminstone!! Låt oss be en bön för alla förintelsens offer!!!! Och jag ber gärna en bön för att det skall gå bra för Saab ochså!! Låt er inte slås ner av alla "domedagsprofeter"!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0