Dimman lättar!


Ja visst gjorde den det! O Dimman Lättar är ochså ett stycke för harpa o flöjt av den världsberömde danske kompositören Carl Nielsen! Nu när jag ändå är inne på musik så har Norge sin Edvard Grieg och Finland sin Jean Sibelius. Dessa 3 kompositörer av klassisk musik är som sagt världsberömda! I Sverige har vi ingen klassisk kompositör med den rangen och kändisskapet.
                           Idag gick jag på isen igen som synes! Det här fotot är taget mot Stjernsunds Slott som skymtar i mitten av bilden i det mörka. Idag var det inte mer än nån minusgrad ute. Så nu får folk hitta nya gnällobjekt! Halka är kanske nästa gnällobjekt. Egentligen behöver man ju inte leta efter objekt o gnälla över, allt är ju regeringens fel. Regeringen är det minsta jag gnäller på, tar det för vad det är! Lobbyistisk valpropaganda!
               Ja, vi pensionärer fick ju ochså skattesänkning! Det gjorde att mitt netto(vad man får över efter skatt) kom att hamna på" hemska"- 23 kr. Jaa, hur jag skall klara mig det begriper jag inte?! Kanske Thomas Östros kan ge mig nått råd!? Han är ju liksom Anders Borg utbildad ekonom! Ja, för att avsluta det hela så är jag pensionär sen 7 år tillbaks(nästan). Det gör att jag har fått pension under båda regeringarna. Under min tid har aldrig några pensionärer fått skattesänkning! Och pensionerna har gått upp och ner efter riktlinjer som de borgerliga och socialdemokraterna kom överens om i den NYA PENSIONSÖVERENSKOMMELSEN FÖR EN DEL ÅR SEN!!! När det gäller dom som jag kallar gnällarna så undrar jag ibland vad dom egentligen vet om saker och ting. Att gnälla är viktigare än att ha kunskap!!! O oppositionen gnuggar händerna!! Det gäller o sätta sig in i saker o ting. Ser man facit från tiden innan 2006 så låter man sig inte medryckas av gnällarna!! Inte jag i varje fall!!
                      Ja, nu har vi ju valår!! Jag vet med det läge jag har med min pension så har det ingen större betydelse vem som regerar. Det är ekonomin för landet som bestämmer! Och har man som pensionär bostadstillägg så har det noll betydelse. Får jag + i nettot så minskar bidraget! Får jag - i nettot så ökar det Mina politiska åsikter är av ideologiska skäl !
                         Ja, nu är det slut med "politisk propaganda" från mitt håll ! Ett gått råd till "gnällspikarna". Sätt er in i saker o ting så slipper ni gnälla o "gå på" vad lobbyistiska företrädare för vissa politiska partier kommer på för "gnällobjekt"

När jag var ute på isarna idag så stötte jag på denna man från kommunen och hans traktor som var ute och inspekterade det uppplogade. Han måtte istäckets tjocklek ochså. Naturligtvis var det inga problem. Men han pratade om något som jag hört innan men som gärna kunde upprepas. Dom ställena som var farliga att gå på trots kylan. Det var närmare Stjernsunds slott och gattet mellan Borgmästarholmen o kampingen. Varför det? Jo bl.a. rinner det ut åar där på sina ställen! Mycket förädiskt och människor har under åren lopp omkommit på dessa ställen!
                       Jaa, nu närmar sig helgen! Skidor, fotboll o hästar på TV. Och jag skall sätta ihop mitt V75-system o svågern Erland skall sätta ihop systemet där jag är med! Det har gått med  vinst under årens lopp men vi väntar på den riktiga fullträffen! Det här är som sagt ingen politisk blogg! Men det är aldrig fel att prata om vad man själv står för. Så mer "politisk propaganda blir det ytterst sparsamt med. Men som sagt! Det gäller att ta reda på fakta innan man gnäller. O tänk på att tidningarna "tullar" på sanningen p.g.a. att kunna sälja så mycket som möjligt. Men det finns tabeller o fakta att titta på i datan om varför det blev så, var så o har varit så.
                          Det här med att vi nu har världens högsta skatter igen var ganska intressant faktiskt!! Och för min del är bloggandet "bannlyst" i helgen. Antagligen till glädje o fromma för en del, o en del tycker kanske det är synd. Sånt är livet!
            

Kommentarer
Postat av: Mountaineer

Jodå, Jan. Jag har satt mig in i pensionsfrågan och jag är inte alls nöjd. Du kan läsa mer på "Ros och ris från pensionär". Som det nu är så garanterar jag att alliansen får minst en väljare mindre. Ha det så bra.

2010-01-17 @ 11:51:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0