Vi har det ju bra trots gnällandet.....


Idag gick jag en lång runda. Jag gick åt motsatta hållet för jag skulle dela ut post till SPF-pensionärer. Har ett villaområde som "brevduva". Det var ca -8 c ! Men väldigt dimmigt i dag ochså! Alla träd såg nästan ut som dom var "försilvrade". Väldigt vacker syn. Jag kunde tagit ett mycket vackrare foto än detta men batteriet höll på att ta slut i kameran märkte jag! Jaa, så småningom, efter utdelandet, kom jag ner till hamnen där änderna levde sitt lv på snön o isen och i sin lilla damm!
                         I dag tänkte jag på hur bra vi har det i Sverige trots att gnällandet pågår om hur uselt samhället blivit och om nån eller  hundralappar hit eller dit i pension. Själv ser jag som ensamstående pensionär till att få det gå ihop o sätta undan en mindre slant. Står man o faller med en hundralapp, är det statens fel? Var går vårt eget ansvar nånstans. Jag kan ge mig attan på att det är inte vi med ganska dålig pension som gnäller utan dom med högre som dragit på sig för mycket skulder t. ex. Som alltid tror att ekonomin går uppåt och drar på sig höga utgifter.
                                      Varför tänkte jag på detta. Det är bara o titta ut i världen. Det finns säkert hundra länder som har det sämre än vi har det. Tänk på landet Haiti t.ex. Ett av jordens fattigaste länder som idag dessutom drabbats av en stor jordbävning. Ja och tycker alla gnällare om pensioner o skattesänkningar för de som jobbar, att det hela är så förskräckligt!? Då kan dom ju se sig om i världen i stället för att "gå på" svartmålningen av landet Sverige som plötsligt blivit en "bananrepublik" i valpropaganda som går ut på att gnälla o skrämma! Jag har mat för dagen, en lägenhet att bo i och är frisk. Är det inte något att vara nöjd över till att börja med, gnällspikar!! O är jag inte frisk så får jag hjälp ganska fort, har jag inte mat för dagen så kan jag gå på socialen, osv., osv.
                                 Själv gnäller jag på makthavare som så fort dom inte har makten, "svartmålar" ett land som dom själva varit med att bygga upp i populismens och valtaktikens tecken. Och så på Talibaner m.fl. fundamentalistiska islamister o makthavare. I ekot hörde jag precis att Grekland måste sanera sin ekonomi! Det landet skulle alla bortskämda gnällare skickas till. Då hade dom hade nog gnällt ihjäl sig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0