"Blåbärskungen" på villovägar....


                Idag tänkte jag att slå 2 flugor på smällen genom att dels cykla relativt långt i motionssyfte och titta efter blåbär. Varje år vid den här tiden så hörs det mest " det blir nog inte mycket i år o dom är torra o små o få" mm uttryck. Står jag o plockar så kan det höras t.ex. "ä dom mogna redan? Det kan dom väl inte va" Under bladen finns sa jag och visade min bunke som var halvfull. Detta har sagts under årens lopp.
              Men nu gäller det i år. Jag cykla in på en skogsväg till höger efter en 5 km:S cykelfärd norrut på Vretstorpsvägen o stannade till på en del ställen. Visst fanns det blåbär men ganska små o torra o en del kart men jag vet att det kan gå fort med mognandet. På ett ställe i skogen brakade det till i närheten och jag tror det var en älg som försvann.

        Efter nån halvtimme eller så så hörde jag billjud ganska tydligt och förstod att jag närmade mig länsväg 50. Brummandet av lastbilar gjorde mig säker på detta. Lite längre fram stod det på en skylt Askersund. Innan jag åkte hem tänkte jag att jag får titta på ett av mina favoritställen här i stan för det finns skog i Askersund. Åkte dit och titta, Jo,jo mänsan, mer än jag sett innan idag. Här skall plockas tänkte jag och åkte hem och fick i mig en bit mat( sen frukost)

                 Sen bar det iväg och här blev resultatet efter 4-5 minuters cykelfärd. Kunde plockat mer men idag fick det duga efter hålligång med cykelfärden på bortåt 2 mil! 4 påsar på ca nån 2 dl blev "fångsten". Jag har fortfarande kvar 10 påsar sen förra året, strävar efter att få ihop nått liknande, d.v.s. 2 frysfack fulla. jag hann fylla dom i fjor innan säsongen var slut så de sista jag plocka åt jag upp med en gång. Inget stoppar en "blåbärskung" som trots allt hade bären "utanför knuten" Dom tar jag först!!
                       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0