Det här med vädret o annat...

Jag gick bakåt o titta i min dagbok till den 28/5! Jag skriver varje dag om det är sol eller mulet eller regnar i denna dagbok som består av små notiser o inga långa haranger. Vad jag kom fram till var att jag skrivit sol 40 dagar av 62 oavsett var jag varit. Naturligtvis är Askersund till 80 % "huvudkällan". I kväll skall det bli regn men att bilden av solen hör hemma på min blogg är inget snack, 64% av 62 dagar har solen visat sig. Men minnet är kort när man skall ta fram det positiva, eller? Fresten som jag skrivit innan, solen finns även ovan molnen. O det har den ochså funnits vid vissa tilfällen i miljarder år.

                       Jag följer med intresse debatten om slösandet med mat. Vi lär i onödan slänga 1/3 av vår mat i onödan, sägs det! För 15 år sen ca, så upplyste en kompis mig om att t.ex mjölk höll sig längre än sista datum om man höll rätt temperatur i kylskåpet. Detta hade en svåger som jobba på en fabrik där mjölk förpackades sagt. Och han sa ochså att lukta på mjölken, det är en bra koll. Det där har undertecknad tagit fasta på. På fotot ovan taget idag visas datumet 23/7. Fortfarande inte den minsta bismak. Har använt den idag. Jag har 5 + i kylskåpet.
                  Jag hoppas nu att svenska folkets "trygghetsnarkonami" i det här med mat tas under övervägande. Vi slänger alltså en tredjedel i genomsnitt av vår mat enl. undersökningar. Hemskt! Bara en sån sak jag hörde i radion idag om det här med att ta mindre portioner när man skulle äta och sedan fylla på om portionen blev för liten än att slänga en del av det man tog upp i "övermod"!
                   Vad jag gjort idag? Plockat blåbär hela e.m ! Det är ju bland det mest nyttiga att äta som sagt. Och i naturen är man. Som vanligt ingen annan i området som jag var. Det förvånar mig mycket!!!                          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0