Ormtjusaren på nygamla äventyr!


Vad gör man inte för att dra till sig nya läsare. Ah, det räcker med dom jag har men fler gör ju inget. Varje dag är egentligen ett nytt äventyr. O ormtjusare, jaa jag har ju utnämnt mig själv till ormsnokare!
Det här blir ju de sista planerade fotona från Snavlundaområdet för den här gången. Men cyklandet fortsätter! Fotot föreställer Snavlunda hembyggdsgård som är bebyggd med gamla hus flera hundra år gamla, ja några kanske ännu äldre, 1500-1600 talet. Det vita huset som skymtar är prästgården som fortsatt är bebodd av traktens kyrkoherde! Sägas skall att på detta fotot visas inte alla hus och en del av dom är ditforslade från andra ställen! En man upplyste mig om att hembyggdsgården nog är 30-40 år gammal efter vad jag kommer ihåg!

På hemvägen blev det ormsnokning på Tjälvestareservatet! Jag kom att tänka på att gummistövlar, lättgående, får jag nog skaffa mig! Det får det bli, åtminstone till nästa år! Nog för jag tror att det är mest snokar här där jag står och tittar ut över Bysjön en av de 4 sjöarna på södra delen av reservatet. Min dröm är ju att få förevisa ett kort här på bloggen av en orm, egenhändigt taget. Här såg jag en bäverhydda för några år sen men den finns inte längre.

Jaa, här är kartan för hela området. Bokstäverna syns dåligt i den här storleken på kartan Men det gråa är Snavlunda by.Vid P:et nedanför ligger kyrkan. Mellan de blåa områdena, Kyrksjön i norr och Bysjön i söder ligger Tjälvesta ängar kan man säga. Snavlunda ängar ligger norr om Kyrksjön.
Nu skall jag ut o plocka blåbär! Det är ett annat av alla små äventyr i tillvaron!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0