Mer och mer båtar och mitt förhållande till.....


...Gina Lollobrigida? Nej, svenska nationaldagen!
                        Vi börjar med båtarna! Det blir ju mer o mer båtar runt om i Askersund efter vintern. Här vid bron till Borgmästarholmen fylls det ju på av båtar. Snart kommer det att var helt fullt.  På bilden syns det ochså tydligt hur kommunen fyllt på med sten, jaa, faktiskt längs hela strandpromenaden så gott som! Här borde var ett eldorado för snokarna som vistats här innan stenläggningen, antar jag. Men jag har inte sett nån ännu!
                 Jaa, det här med nationaldagen. Vi har ju inte haft "lagstadgad" nationaldag och då helgdag, mer än några år. Jag själv har alltid känt mig som Europe och det här med att man är född på franska nationaldagen, 14 juli, har jag varit stolt över på nått vis! Inte gör det saken bättre att kronprinsessan Viktoria ochså är född då.
                   Jag vet inte om det här med  den politiska ordningen i Sverige lite sett en nationaldag som "för fin" för att ha för ett "arbetande svenkskt folk" i "jämlikhetens tecken", lite "jantelagstänkande" kanske i det s.k. "klassamhället".
                 Sen undrar jag om alla svenskar vet varför vi firar just den 6 juni. Kanske programmet Sveriges Historia som gått i TV 4 kunnat gett en del ledtrådar. ja, och i det sammanhanget. Ja, och när fick vi utseendet på vår flagga och under vems tid. Det får ni själva ta reda på!
                 Och när jag ser bron till Borgmästarholmen(barnens egen ö) då tänker jag på ett av mina barn-barn Tåtte. Och det alldeles nästan i nuet!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0