På "flykt" med Torsten!


         Vad gör man inte för att få intressanta rubriker för att visa o prata om intressanta pärlor. Idag gjorde min kompis Torsten och jag en Utflykt till Garpa gruva med omgivningar för att sätta upp anslag ang. invigning av den nybyggda scenen i nämnda gruva. Den 3 juli skall invigningen och första konserten i Garpa gruva äga rum!! Torsten har jobbat med detta projekt i många år!!
                   Här har vi ingången till gruvan och trappan till scenen skymtar i den soldränkta öppningen!!  Evenemanget kallas för Konsert i Bergakungens Sal. Kl 15:00 sker invigningen av scenen av kommunalrådet i Askersunds kommun, Per Eriksson!

 Här har vi då den nybyggda scenen. Garpa Gruva är ju inget nytt Dalhalla, eftersom det inte finns plats för mer än 150 personer. Men troligtvis är upplevelsen lika överväldigande. Ja, för undertecknad som sett hela anpassningen till ett turistvänligt och intressant projekt ,är inte detta överord!! Och tillstånd för scenbygget har beviljats från Länsstyrelsen i Örebro. Inget får annars röras på denna plats, varför egen tältstol eller liknande bör medtagas vid evenemang
                     Jag hoppas att människor i närheten och turister uppmärksammar detta unika inslag i södra Närkes historia!!

                Inte så långt från Garpa Gruva ligger Zinkgruvan, en gruva som är igång i våra dagar. På andra sidan sjön skymtar byggnader som tillhör Zinkgruvan. Vackra vyer finns det gott om i Närke. Även i Zinkgruvan satte Torsten upp ett anslag om kommande invigning av Garpa Gruvas scen!
                  Så här i området fanns ochså gruvdrift även för länge sen. Ett slags södra Bergslagen!?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0