Att vissla en trudelutt o va nöjd!


                     Ja, det är väl inte så svårt om man lever i Norden o Sverige! Islänningarna har ju inte så roligt förståss just nu men chansen att överleva i Norden är väl bra mycket större än i andra verkligt fattiga länder. Det är väl ingen som svälter ihjäl i våra länder trots "stupstocks -o ättestupsretoriken"!!
                    Skilnaden mellan konstatera, tycka, o gnälla är ganska stor. Gnällarna är som gråterskorna ofta "inhyrda" och utvalda. Tjänar ett bestämt syfte. Svartmålning o snyftande, tycker jag. Så här hade det inte vart om vi hade haft makten. Då hade allt varit perfekt tycker dessa svartmålare!
                            Svenska samhället har några ben som det vilar på! Freud, Marx o Luther! Genererar ångest, jantelag o pekfingervals. Jag själv tror inte på nån av dessa herrar. Tack o lov! Det är kanske därför jag kan komma på mig att vissla o var nöjd. Usch så hemskt att göra o känna det i detta av en del politiker utmålade "förskräckliga" samhälle. Skall man gnälla så får man åtminstone ochså ha reda på fakta även om känslan o övertygelsen styr!! Och att inte allt bara är svart ELLER vitt!
                      Idag KONSTATERAR jag att det fanns vissa svårigheter med underlaget och vänsterhöften. Det är ju dagsmeja om dagarna i solskenet och jag kan säga att följande underlag fanns idag. Snö,is, asfalt, grus o gräs. Men det är så halt på vissa ställen så att drobbar måste finnas på kängorna. Höften ja, jag har inte haft så ont på länge. Antagligen underlaget och att jag nu gått med kängor ett längre tag på isigt o plumsigt underlag ända sen december!
                  Men när jag kom hem körde jag min kroppsyoga med övningar för höften bl.a.

              Den här cykel o gångvägen gjorde kommunen i höstas. Den går parallelt med Vretstorpsvägen norrut. Uppe vid skogsbrynet viker jag av till höger och går förbi Kvarnbacken. Sen har jag en tjugo-tjugofem minuter hem. Och i morgon skall jag gå ut igen. O på fredag för jag tror o vet till en del att det är mycket sport på Tv i helgen. Det är nått att glädja sig åt det ochså. Jag har en känsla av att fem-milen i Holmenkollen går på lördag eller söndag. Där har jag varit men inte vintertid. Utsikten över Oslo var magnifik. Ett minne som andra, övervägande positiva jag har. Det Oslobesöket ingick i mina studier i början av, ja omkring -90!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0