Glatt, soligt, härligt!


                Ungefär som vanligt alltså! Glatt var det idag, både humöret o underlaget. Beroende på att det skiftar så från grus, asfalt, is o snö. Det märks på broddarna som fått på... men jag kan inte vara utan dom!
                  Glatt var det dock inte här där jag började att gå favoritrundan i anslutning till nästa skogsrunda i hembyggdsparken. Här hade blivit sån skare i snön att trots bra snödjup bar det. Det gick alldeles utmärkt bra att gå min vanliga runda! Sjönk inte ner ett dugg trots 4-5 decimeters snödjup! Och det var första gången sen halva januari jag kunde gå denna runda igen!! Rådjur såg jag inga men massor av spår från djur. Och ovanligt tyst var det!

                 Den här bilden är då tagen på hembyggdsparks rundan. Det är inte mycket som det har töat men nånstans har jag sett att det skulle kunna regna här i södra Sverige till helgen. Och det dröjer nog ett tag till innan jag kan använda walkman skorna!
                          Mera då? Ja, bättre med höften trots att jag var ute o motionerade 6 dar i veckan som gått och idag ochså så klart! Inget på V75 och Aik spela oavgjort mot Mjällby som nog har ett bra lag. I kväll spelar Örebro SK mot en annan nykomling, Åtvidaberg. Det borde ÖSK klara. Skidsäsongen lider mot sitt slut. sista tävlingarna äger rum i Falun i helgen!
                     I kväll kommer ett fantastiskt program på Kunskapskanalen som heter Himalayas Kvinnor, repris men jag skall se det igen! Det handlar om kvinnor och barn som har hand om jordbruk  mm och som jobbar som slavar mens männen driver hjordar omkring på annan mark. I 3 månader är männen borta. Särskilt stark är skildringen av en späd 13-årig flicka som jobbar som en vuxen och får hjälpa till med allt! När hon fnissande och med gått humör efter om och men lyckas få en säck potatis på ryggen och krökandes rygg bär in denna i ett förråd så tror jag inte mina ögon!
                    Om dom är Buddister vet jag inte men människornas filosofi är glasklar! " Vi föds för att dö, vi möts för att skiljas! Ägodelarna och "rikedomarna" har vi ingen nytta av när vi dör" Glasklart, det är så det är.
          Programmet rekommenderas! Går kl 21 i kväll på Kunskapskanalen. Oroar sig för döden verkar dom inte göra. Nää, det är ju ingen mening med det. O inte o oroa sig för allt möjligt o sprida ångest över sig själv o andra!!! O vilka naturbilder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0