Lugn Maria Wetterstrand.....


              Jag som är optimist tror att jorden och solen i symbios är betydligt smartare än vad du tror. Var det "människornas fel" att det var istider, vulkanutbrott, temperaturhöjningar, landhöjningar o landsänknigar förr i tiden. Jag tror inte moder jord o herr sol bryr sig så mycket om dina och en del andras svartmålningar. Att ozonhålet minskat över Antarktis det har nästan inte nämnts och att temperatursänkningen planat ut de sista 10 åren nämns knappast. Sån är "domedagslobbyismen". Idag nämndes i "negativistradion" P1 att det började strömma ut metangas ur havet vid Sibirien, nånstans. Dock nämdes till slut att det var en naturlig process! Naturligtvis så var ett men med mot slutet! Metangasen kunde förena sig med övriga utsläpp o påskynda temperaturhöjningen. Sista ordet, ja, då njöt många negativister!!! Jag för min del tar svartmålandet överhuvudtaget med ro. Kan svartmålarna ge mig facit på hur det kommer att gå!? Och varför har jorden inte gått under innan med de stora skilnader i dess natur och struktur som varit under miljarder år?
                   Titta på ovanstående foto. Att gnälla över miljön o svartmåla Sverige är snart nånting som en del människor måste göra för att trivas. Positiva saker gör att folk "tappar fotfästet" och gnäller ännu mer! Det är dom undertecknad aldrig kommer att sluta gnälla på. Lever ni, har ni mat för dagen. Har ni tak över huvudet. I alla samhällen finns det människor som kommer i kläm, vilken politik som än förs. Men ni som har det bra, ja, fortsätt o gnäll. Det verkar vara en ganska stor andel av svenska folket  Jag tycker ni skall se er om i världen!!
                             Varför folk gnäller. Har man i årtionden lovats guld o gröna skogar o ett "bekymmerslöst liv" där farbror staten skall ta hand om det mesta och bestämma det mesta och verkligheten visar att det håller inte varken ekonomiskt eller ideologiskt, då tappar folk fotfästet. Människor blir pacificerade i systemen och tiderna har ändrats i världen. Vad verkligheten visar i dåliga och andra tider är att övertron på en stor offentlig sektor inte håller! Ingen stat i världen klarar en för stor offentlig sektor. Kommunisterna trodde det men det gick inte alls. Människors besvikelse över denna utopi o  "Shang Rila" har resulterat i socialismens tillbakagång I Europa och i världen. I Europa är det endast 6 stater som styrs av socialister av 26. För inte så många år sen var det tvärtom. Portugal o Spanien styrs av socialdemokrater liksom Grekland ! I dessa länder har makten växlat och båda blocken har lovat "guld och gröna skogar" i överbudspolitik för att få makten.
                                        Det går ju att rycka på axlarna åt allt. Det skulle jag kunna göra för mitt liv och min pension kommer inte att ändras särskilt mycket vilka som än får makten i Sverige. Men ideologiskt ger jag inte mycket för socialismen och det står jag för!!! Inte numera i varje fall. Den gjorde nytta när statarsamhället fanns. Om det sen var utvecklingen i världen efter andra världskriget som t.ex. gav Sverige försprång i välfärdsutvecklingen, ja säg det!?
                        Men solen lyser in genom fönstret, oj vad den värmer!!!  Gnällarna gör sig inget besvär hos mig! Snart är det sommar! Då kommer det säkert att gnällas över värmen eller regnet. Men solen finns som sagt även då!!!
              

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0