Rom byggdes inte på en dag!


Nä. jag tänkte på det idag när jag såg lastbil efter lastbil "dra ett tungt lass" för Sverige! I Sverige gör vi ju mycket för miljön mycket mer än många andra länder, bäst på att sopsortera bl.a.. I Europa ligger vi bland det främsta i miljötänkande och åtgärder enl. OECD! Ändå tycks inte en del tycka det är nog och ger Sverige "stryk" för att inte Köpenhamnsmötet lyckades!!  Dessa "gnällspikar" tycks inte veta att det var FN o Danska regeringen som var ansvariga för mötet där över 100 länder deltog. Länder som USA, Indien, Kina, Brasilien Australien m.fl. mer eller mindre nonchalerade intiativen som kom!! Ibland tänker jag på om "allas idol" Maria Wetterstrand kunnat ändra på förloppet. Det vet jag att hon inte kunnat men är man idol så är man! Obama hade ungefär samma förväntningar på sig som Maria W har men som vi sett så behövs inte så mycket för att "glorian skall falla på sned"
Jag tycker för min del att det görs väldigt mycket för miljön. Men hur fort realistiskt kan en hel värld göra i dåliga ekonomiska tider och i en värld med fattiga länder som försöker nå välstånd o kämpar för detta!
V i Sverige talar ju gärna om hur duktiga vi är när det gäller miljötänkande och åker jorden runt o pratar om för fattiga länder hur dom ska göra för att bli lika duktiga som oss. Behöver dom inte bygga upp sitt välstånd för att klara detta och hur bar vi oss själva åt för 20-40 år sen i DDT-tider mm med ett välstånd långt över dessa länders! Vad jag ogillar mycket är "duktigsveriges" pekfingervalsande mot andra länder!!!
Ångest o oro präglar vårt land, nån som hört talas om prestationsångest som ger utbrändhet??

Jaha, nu är det ju fredag igen och så här ser det fortfarande ut på hembyggdsgården. Vad som nu oroar en del svenskar är tjällossning o översvämningar. Gnällandet över landet Sverige och dess regering hjälper väl tillfälligt dessa svartmålares aggretioner. Jag säger bara så här! Se er om i världen. Men antagligen blir ett land som förskonats från terrordåd, stora jordbävningar, krig på mycket länge o andra hemskheter ett land med ett gnällande folk, bortskämt folk.  Ja, ursäkta mig vi har ju haft en fruktansvärd vinter, svininfluensa mm värre än pesten. Nordkoreanerna bl.a. skulle nog klaga om de hade det så uselt som oss här i landet.
Det här med lastbilar, ja ! Långsamt blir de modernare lastbilarna mer miljövänliga, en del släpper ut mindre koldioxid än bensinbilar. Etanol nja, var det inte ett felbeslut. Det hade säkert varit bättre att satsa på biogas - och miljödiesel o el-bilar efter vad jag förstår så är etanol inte mycket bättre än bensin och det går mer åt när man kör. Dessutom försvinner odlingsmark för mat och ersätts av etanol växtodlande. Det påstås av vissa forskare att framställningen av etanol ökar växthuseffekten!?
Jag tittar på solen och har "fötterna på jorden" som funnits i miljarder år!! Svartmålningar o domedagspredikningar tror jag inte på! Vill folk göra det o få "magsår" så gärna för mig. Det är deras val!
Jaa, nu skall jag titta på V75-tipset o senare se på Mif-Bofors i kvalserien och på "på spåret" Imorgon är det premiärmatch i Allsvenskan! Visas i tv 4. Dessutom 5-milen i Holmenkollen och då ochså V75 direkt från Momarken med både norska och svenska hästar! Vad kul det skall bli, men det är säket de som gnäller över det ochså. Ut o rör på er istället då i det fina vädret som skall bli o släng en blick mot solen!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0