Snö i Barcelona!


                Ja, tänka sig. En halv meter enligt uppgift. Har inte hänt på 25 år! Undrar om dom gnäller lika mycket som en del här i vinterlandet Sverige. Än har vi inte palmer här! Dock lär det vara större chans till "exotiska" växter i Spanien, även norra. Men som sagt var! Att tro att vintrarna är slut p.g.a. "miljökatastrofen?" är väl ganska naivt!
                      Vad är jag nöjd med idag då? Att jag är frisk, kan äta själv, kan gå utan stöd och att jag varken är deprimerad eller dement! Missnöjd, nä va då, jag lever ju och hade jag varit död så hade jag inte varit missnöjd då heller. Så det behöver jag inte oroa mig över. I det "överpsykoligiserade" och "trygghetsnarkomaniserade" Sverige behövs det inte mycket för att oro o ångest uppstår. Det är därför det gnälls på allting mellan himmel o jord. För hård vinter är inte bra, för mycket regn inte bra, inte heller för varmt på sommaren. Allt ska vara lagom o inget skall drabba mig personligen. Och domedagspredikande och svartmålning hängs det upp på o dom som står för detta blir närmast hjältar!  O eget ansvar, det kan man fundera över. Skall jag hårddra det så tänker jag ibland att svenskarna skulle gärna vilja ha en försäkring mot döden. Men den kan man inte skydda sig emot vare sig man är frisk eller sjuk. Inte i Afganistan, Sverige eller något annat land.
                        Och så avundsjuka! Vare sig man är skuld till sin egen situation eller inte så är man alltid avundsjuk på någon. För det mesta har det med pengar o göra. Är det det här med att alla ska ha det lika bra vare sig "man kröker rygg eller inte"? En inproggamering som lett till pacifisering o likgiltighet!
                    Jag själv då! Jodå om ingen har förstått det så "kröker jag rygg" varenda dag  i mitt anletes svett! Det är mitt eget val för att behålla vitaliteten och se positivt på tillvaron ! Nån annan kan inte göra det jobbet för mig, vill jag må bra och vara nöjd så är det värt det. Och jag vet att det inte finns nån försäkring mot döden. En kan inte gardera sig mot allt i gnällandets symfoni!

                      Ja, jag undrar över varför vårt land utpekas av vissa politiker som "eländigare än på statartiden" Och att man vinner politiska poäng på detta. Men det är kanske inte så svårt i ett så "ångestfyllt" och "trygghetsnarkomaniserat" land som Sverige! Eländes, elände präglar svenska sinnen så fort "stekta sparvar inte flyger in i munnen" jämt o ständigt. Har vi det så bra att vi inte kan ta sämre tider som varken den ene eller andre kan rå för. Eller har vi blivit invaggade i "folkhemssyndromet" för alla tider o evigheter?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0