En dag på jobbet!


                Det jobb jag har tjänar jag inga pengar på! Jag får min pension det räcker för mig Den s.k. bromsen som "satts" in p.g.a. sämre tider berör inte mig så mycket som pensionärer med högre pension. Bromsen finns vilka än det är som har makten!!!
                   Mitt jobb det är att hålla mig i fysisk o psykisk form. Det tjänar jag på, min klan(anhöriga) kompisar m.fl. Staten ochså! Att jag sen kunnat flytta upp mot det jag längtat efter, min hembygd o en del av mina rötter, har fått mig mer på allerten!
                  I går kom damen på nedanvåningen upp och pratade om att hon kunde passa blommor o fågeln både inför Stockholmsresan och Simrishamnsresan. Jag kontaktade ju 3 st i våras, det är bra att ha backups!  Fotot är taget från den nedre delen (öster ut, nedanför statsparken, hembyggds..) av strandpromenaden Sen går jag till höger på promenaden och kommer fram till höger på bilden. Av detta kan man utröna att jag går i en båge längs viken. Sen "försvinner" jag längst till vänster och kommer så småningom till hamnen via då fortsättningen av strandpromenaden. när det gäller fågellivet så har jag inte sett några doppingar ännu, skall kolla i vassen nedanför kyrkan!

Sen kom jag upp till norra kyrkogården som nästan alltid. Där hade dom till min glädje satt ut bänkar vid minneslunden. Mycket fin plats att meditera på o förlika sig med sitt öde. Dock tänker inte jag "bosätta" mig här. Det blir på Gällersta kyrkogård. Nu förtiden är ochså katoliker "välkomna dit"( det är vad jag vill som gäller) och här finns ochså en fin minneslund.  Min kusin Gunnar "la sig" vid sidan om vår farmors far Anders, men dom kan jag ju "hälsa på". Så här kan man nog resonera om man är nöjd med sitt liv och vet vad man vill och vad som känns viktigt för en själv. Det känns skönt på nått vis!!!   
                      I morgon blir det ingen motionsrunda! Då skall jag först på möte med KPR och sedan träffa sånggänget. Ja, apropå det här med pensionärer o pensionärsorganisationer så tycker jag dom gnäller för mycket över att de som jobbat fått skattesänkningar. Det är ju våra barn o barn-barn som får nytta av det. Ibland funderar jag på att gå ur. I Sverige är det mycket avundsjuka o jantelag som gäller, om det så är för nån eller några hundralappar, anser jag!!!    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0