Inga "palmer" i sikte !


          Jaa, efter mycket letande så kunde jag inte hitta nån "palm" !  Jaa, hur skall jag uttrycka det. "Palm" använder jag som en symbolik över att se allt i "svart", "domedagspredikan" över klimatet ! Att allt inte är antingen svart eller vitt kan man ju se på det här fotot ! Ibland funderar jag över varför det är så mycket "domedagspredikningar" i en värld som är "mycket bättre" än bara den värld som vi såg efter andra världskrigets härjningar ! Ja,  efter kommunismens o nazismens härjningar  bl.a.
       Sen tänker jag på jordens o universums tillkomst. För att förenkla saken för min egen hjärna i en komplicerad fråga så har jag ju läst att forskare nu  i en "apparat " i Schweiz kommit underfund med att " universum kom till p.g.a. att nånting vann över ingenting!. "Det positiva slog det negativa i kampen om vår tillkomst och universum " Att ta allt för givet o "bara gnälla". Nä, en får vara glad att man får uppleva livet överhuvudtaget på "sånna premisser" , tycker jag !! Sen kan man ju inte avgöra tiden på jorden "hur många trygghetsförsäkringar man än tar"
            Att njuta av tillvaron över saker som inte "kostar nått " eller saker som inte "är så märkvärdiga" det tror jag  att en riktig livsnjutare har förmåga till. Att titta på spår i snön eller "tjata med en ekorre" i en gran, att bli entusiastisk över sport på tv. Ja , tänka på sina anhöriga eller rötter o "känna starkt" av nånting inombords o njuta av det. Jaa, det är inte dumt i en värld som är både "positivt o negativt laddad i tänkandet så att säga". Tänk på att det positiva vann. Annars hade vi varit "ingenting" !
          Sport ja ! Söderling såg trött ut i sin match mot Murrey i ATP-slutspelet i tennis. Men så mycket som han spelat och dessutom varit lite sjuk emellan så var det ju bra att han kunde ställa upp. Sen får han vila. men först skall han slå (antagligen) både Federer  o Ferrer för att gå till semi ! Örebro förlora lokalderbyt mot Bofors i allsvensakan i hockey. trots detta leder dom fortfarande serien. I morgon spelar dom mot Leksand, återigen hemma. Arsenal ledde med 2-0 mot Tottenham i premier liege men förlora med 3-2. Hade dom vunnir så hade dom lett serien. Ja, sen vann ju Stockholmslagen i elitserien i hockey. Och själv satt jag i fåtöljen o "smaskade" helt nöjd med att "nånting"  tog segern i "matchen om universum"
                  Om ni vill ha en helt vetenskaplig förklaring till det här med universums tillkomst så läs nån vetenskaplig artikel på nätet. Det är inte länge sen jag läste om det senaste i tidningen, bara några veckor sen, det här med "kampen" innan det blev som det blev!
                O rundan idag gick bra i snöandet ! Men det verkade som underlaget inte var så halkigt. Det brukar det bli sen traktorerna plogat på trottoarerna bl.a.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0