Kinas mat, vilket bra tv-program !!!


Jag är ju o letar bland mina gamla fotografier här på bloggen. Då såg jag att jag i något sammanhang haft denna bild med. Antagligen har jag skrivit något om min mathållning !
Kinas mat ja ! Vilka intressanta människor med reportern Fredrik i spetsen. Att hör dessa "självklara" människor, alltid vänliga är som att uppleva ett gott glas vin. Bara o se de unga flickornas mor laga mat i köket ej större än en liten, jaa skrubb, var en upplevelse. Och att träffa flickornas mormor o morfar i en helt annan miljö ("artonhundratals") var faschinerande. Och de gamle såg via utsändning de unga på skärm. Dom hade inte sett varann på 5 år ! Sen förstod jag att chili är nyttigt för kroppen. Och av någon underlig anledning såg jag för några veckor sen en burk med malen chili i skåpet! Så jag har strött chili på maten i flera veckor. En undrar ibland "var man får allt ifrån" apropå infall!? Är det en slump en del som händer ? Det är naturligtvis lättare och "legitimare" att förklara det så ! Jag är väldigt observant "inombords o utombords" . Jag tror inte att allt som händer är slumpartat. O det här med materia o ickemateria. Är det så självklart vad för "strömmningar" som finns i vår värld " i allt som flyger o far genom luften" ?
Idag har jag varit på motionsrunda för femte dagen i sträck. Nu skall jag ägna mig åt "sport i soffan" o deckare mm i helgen.  Jag skall utröna om min fysik klarar "stillasittande" i 2 dagar. Det är skönt att "utforska" saker o ting, både "inombords o utombords". O spännande är det. O nu skall jag gå och handla. Trevlig helg ! O faktiskt så har jag "begåvats" med hälsporre på vänsterfoten. Men höften är skaplig. O hälsporre går bra att gå ut med för smärtan är "värst" för min del när jag går upp. Bättre höft o sämre häl ! Allt jämnar ut sig sa han som.....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0