Det här med musik ja !

Smaken är som baken delad, säger ju de "lärde" ?! O det är ju tur. Klassisk musik lyssnar jag på stundtals. Satt ibland vid unga år tillsammans med min far och lyssnade på sådan. Även nån gång i unga år då tillsammans med en av mina farbröder. Han spelade varje gång Peter Tjajkovskis Nötknäpparsviten för mig och jag tror att jag ochså ville höra den varje gång. Det passade mig att lyssna på den på nått vis och det luktade jul om den.
Sen i skolåldern vid 15-års så "diggade" jag bl.a. Kingston trio. Den sommaren var jag ochså i Köln och fick gå med värdfolket på en operaföreställning, Faust av tonsättaren Gounod, om jag inte missminner mig. I femton-års åldern lärde jag mig spela klarinett. Tyvärr, trots lärande av noter, räckte inte tålamodet mer än till några års lektioner. Så är det. Men Mozarts klarinettkoncert rekommenderas. O min klarinett är sen många år på reparation hos "nån" !
20-årsåldern, jaa då blev det väl, försöker tänka efer, Rock around rhe klock musik? 25-45 ? Mycket svensk musik främst då Sven-ingvars, Sten o Stanley mm, mm men även rock och så småningom musik alla Kate Busch, Mike Oldfield, Ivan Rebroff,Viktor Klimenko sydamerikansk folkmusik allá los Incas o allt vad de hette. ja naturligtvis The Beatles men inte så mycket Presley Ja, även band som Deep Pearple, Black Sabbath, Pink Floyd m.fl. Sen började då  intresset för s.k. världsmusik att ständigt växa. Återkommer i ämnet, försöker verkligen nysta i frågan !
Nu skall jag gå en eftermiddagsrunda o spåna o spana!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0