Långa bollar på....


Nää, jag menar fina dagar med Bengt. Bengt är mellansonen och han har varit på besök i Askersund.  Och inte fick han mycket ro. För i onsdags körde vi till Hjo och hälsade på mina systrar o respektive. Där har ju Bengt varit förr många gånger. Men vi låg över i lillasysterns stuga och nästa dag blev det Örebro direkt efter frukost. Vi satte kurs mot Wadköping där vi besökte bl.a. Kajsa Varg, Kronblom(som låg o snarka) och Hjalmar Bergman. Sen gick vi mot Hjälmaren och Naturens Hus där vi åt middag. En promenad som tog 40 min. Gick sedan tillbaks till Wadköping där bilen stod. Därefter kurs mot norra Bro o mina kompisar, Ann-Marie o Rolf, där vi drack kaffe. Ann-Marie skulle bort men Rolf följde med och vi styrde kosan till Margareta o Sven-Arne inte långt borta. Sven-Arne var inte hemma men vi skulle återkomma senare. Sen körde vi till Gällersta kyrkogård där bl.a. min farmor o farfar är begravna och farmors far Anders Karlsson från Herminge. Även min kusin Gunnar är begraven i närheten av Anders. Bengt som inte varit i trakterna sen slutet av 60-talet som liten grabb, fotograferade en del av vikt. Sedan äkte vi till Attersta där min farmors hus låg och där jag lekt som barn o då bl.a. med Rolf och Sven-Arne som bodde stenkast därifrån! Tänka sig att vi "leker " igen! På Björneborg som gården kallas bor kusin Gunnars fru Birgit kvar. Henne hälsade vi på och hon förklarade en del för Bengt som fick bilder o nån bok som visade och tillhörde hans namne Bengt, en av min fars bröder ! Sen styrde vi kosan mot Sven-Arnes igen och nu var han hemma. Han visade oss sina gamla bilar (som han körde med till olika möten för veteranbilar) och sen drack vi kaffe där ochså och hade det trevligt som innan. Jaa, sen körde vi Rolf hem och körde via Attersta och Klinggården där ochså en släkting på min farmors sida bor till Herminge och jag visade Bengt huset där min farmor föddes en gång i tiden! Sen blev det raka vägen till Arskersund förbi Mosås och Mariebergs köpcentrum.
För mig var det ju väldigt viktigt att visa någon av mina söner trakterna och staden där jag växte upp. Och inte minst att han fick träffa mina gamla lekkamrater sen 40-talet och deras fruar m.fl.
Innan Bengt åkte hem idag så besökte vi Stjernsunds slott( i närheten av Askersund) och Garpa Gruva som ligger mellan Åmmeberg o Zinkgruvan. En gruva med anor sen Gustav Vasas tid(nedlagd på 1800-talet) som blivit ett turistmål i S:a. Närke. Gogla på platserna så får ni mer information. Sen avsluta vi med dagens på Hotel Norra Vättern!
Det här var några fina dagar! Hoppas Bengt tyckte detsamma och nu fick han lite hum om fars hemtrakter kring Örebro o hans kompisar!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0