Närmare o närmare...


När man ser det här stora klippblocket så förstår man ju att istiden har haft, med dess framfart o tillbakagång, haft stor betydelse för Askersunds "underlag".
Den sista istiden började för 110 000 år sen och slutade ungefär för 10 000 år sen. Spår från de första människorna säges finnas i Skåne för 13 000-10 000 år sen. Källa Wikipedia. Hade jag haft Maria Wetterstrand med mig här på min runda så hade jag frågat henne om hennes tankar kring jordens begynnelse för miljarder år sen och dess kraft att läka sina sår, apropå dagens "domedagspredikningar" !

Hade hon följt med mig vidare så hade Maria fått se följande 2 vyer med utsikt mot Vättern. Det här fotot har jag tagit från hembyggdsparken höjder och man kan se Vättern i bakgrunden !

Sen har jag tagit mig ytterligare söder ut och närmat mig första delen av strandpromenaden och Vättern ytterligare. Avstånd, tjaa, 200 m. Idag blev det som sagt kortrunda( ca 50 min ) med styrketräning vid hemkomsten. Och inga större krämper nånstans i kroppen. Det är märkvärdigt vad den tål även när man är äldre men fightas får man!
Nu är det ju helg igen och det borgar för V-75 tips o tävlingar i morgon. Nån fotboll är det ju inte p.g.a. em-kval i Europa. Sverige spelar ju på tisdag mot Holland borta. I går blev jag väldigt besviken på U-21:s landslagets uppträdande borta mot Schweitz, stryk med 4-1 mot ett flyfotat Schweitsiskt lag. Att jämföra detta laget med fjolårets, nä så bra var inte dessa spelare! Men jag har Morse att titta på ikväll och Frost i morgon. Avsnitten går i repris men alla kommer jag inte ihåg men det här är fantastiskt bra serier så jag ser gärna om dom. Och så blir det "gottebord" imorgon under V-75 ( vinst mottages gärna). Uj, uj uj säger jag bara!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0