Vem tror du att du är?

Så lyder ju ett program som jag följer med stort intresse. Jag har alltid tjatat om mina rötter för jag tror och vet och känner att min person och personlighet o livsvilja har med detta att göra. Det har fler kommit underfund med kändisar som andra människor. Ofta blir det bekräftat att generna "går igen" när det gäller mycket ! Vad har man fått det intresset ifrån, varför brinner man för det, varför känner man något som "tillhör en" o varför längtar man efter att få veta. Mitt val av musik, min känsla för olika kulturer och val av olika känsla för olika länder och inte minst att förstå mig själv och min personlighet. Detta bekräftar ofta programmen och deras huvudpersoner när de lär känna sitt förflutna. Då får dom svar på ganska mycket. Och det räcker nog inte bara att tänka på sina föräldrar. Dom är för "nära inpå en ännu".
Jag känner väldigt starkt mina rötter från speciellt  min mors mor och hennes mor Helena Scmidt gift Geuken. Och jag försöker få reda på vad som hände innan i hennes släkts liv. Innan hon föddes 1861 i Halle an der Saale i Ostpreussen
Idag gick jag in på Schmidt/Halle här i datan och upp kommer bl.a. en meiladress på Tatjana Schmidt Halle an der Saale ! Jag har meilat dit.  Vi får se om jag får svar. Tänk om man fick åka omkring och söka dessa rötter som t.ex. kändisarna på TV! Dom kommer ju ofta tillbaks ända till 1600-talet ibland. Mina rötter på min farmors, farfars o morfars sida har vi kommit långt tillbaks på men inte min mormors. På mormors fars sida Geukens vet jag att hans föräldrar kom från Amsterdam till Preussen troligtvis i början eller mot mitten av 1800-talet. Men var kom ursprungligen Schmidts ifrån och hur länge hade dom bott i Preussen. Det vill jag ha svar på innan jag ochså blir en "rot" och jag kommer att "söka dom" ständigt. Entusiasm o känsla är kanske tjatigt för en del men jag känner starkt det hela. Och det bästa av allt är att jag verkligen lever i nuet tack vare dessa känslor för det förflutna. Och blandar man sen en soppa av det hela med barn o barnbarn bl.a. Uj,uj,uj säger jag bara!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0