Det är som det var igår

Jarå det är det! Här kommer en rapport från gårdagen! Solen är mitt favoritbomärke och den tillägnar jag alla, anhöriga, kompisar o andra människor, nästan!! Idag tillägnar jag den till mig själv utan att skämmas. Igår var jag hos min doktor för årlig undersökning efter blodprovstagning för nån vecka sen. Hans fru som är även är hans sjuksköterska tog puls o blrt. Det var alldeles ut märkt för min ålder 135/ 71, puls 58. På mornarna har jag ibland under 50 vilket jag prata om. Hon sa att jag har en "40-årings" hjärta. Hade jag haft 170 så hade jag haft "en 70-årings". Det är ju inte bara dom här värdena som räknas för sen kom doktorn o lyssna på hjärta o lungor. Men sen satte vi oss och gick igenom alla prover! Hjärtproverna var bra, liksom leverproverna, njurproverna, sköldkörtelproverna, kolosterolet, blodsocker liksom andra rutinprover som hb os.v.. Men även psa, prostataprovet var bra som året innan. Allt var bra, allt. Doktorn som ochså heter Jan hoppades att mina söner fått mina gener t.ex från mitt hjärtas styrka.
Jag är ju 72 på väg mot 73 och har i ca 7 år motionerat hårt i 5 dar i veckan( utom i juni o juli) och förstå min glädje över att jag lyckas hålla mig i detta schick. Och varför bara prata om elände, svartmåla o gnälla kan inte vi som är nöjda få komma till tals i det mycket borskämda svenska samhället där negativism som för det mesta verkar råda vara ett särdrag om man ser till jämförelse med länder som har det betydligt uslare.
Men som jag har sagt innan, Jan ha fötterna på jorden men glädja sig över saker som är positiva gör åtminstone jag och då blir det inga men tänk om det händer eller det. Ett bortskämt och negativt samhälle har sådana "jantelagsvändningar" tycker jag!!!

Igår blev jag naturligtvis nöjd och cykla till Tjälvesta naturreservat och gick runt den vackra Kyrksjön i rena glädjen. Det var en lång runda både på cykel och till fots och jag bekräftade min styrka. Det här fotot är från den motsatta sidan av sjön där jag inte går så ofta.

Och här har jag precis kommit till den andra sidan eller just innan. Och sen gick jag tillbaks till min cykel som stod några km söder ut vid utgångsläget.
På söndag har väl ingen ungått att det är val. Då kommer undertecknad att sitta vid TV:N och höra på radion. O smaska på goda mackor bl.a. Men min ekonomi kommer inte att ändras av vem som vinner. Men jag är motståndare till gnäll, överdrifter o domedagspredrikningar som "hjälp" till valseger! Och lördagar bloggar jag inte på den här bloggen. Vi får se om det blir nått inlägg i morgon, knappast!

Kommentarer
Postat av: A-K Roth

Trevlig rapport! Grattis till så gott hälsotillstånd. Att hjärnan är i lika gott skick som kroppen är ju också klart! :)

2010-09-21 @ 15:40:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0