I lördags gick min dammsugare i graven!

Jaa, i lördags inträffade denna tråkiga händelse ! Kan man sakna sin dammsugare ? Jajamänsan. Har man bl.a. haft fåglar o hundar i sitt liv så givetvis !  Jag dammsuger inte varje dag men jag vill ha rent med egen status runt ikring mig.
Nu skall vi ha ett requiem för min gamla trogna "tjänare" som gick hädan i lördags som sagt! Jag kan väl säga att "han" på "rekommendation" av min yngsta syster o hennes familj  tillträdde sin tjänst hos mig på Stenbocksgatan i Simrishamn när jag fyllde 60 år eller var det 65 ? Nä, banne mig det var när tvillingarna föddes, 2 av mina barn-barn....Hur som hellst så har "han" skött sig alldeles utmärkt i alla år o flyttat har "han" ochså fått göra! Men åren tog ur sin rätt och i lördags försvann suget! Begravningen skedde i soprummet för sophämtarna hämtade grovsopor den här veckan och sista vilan inträdde på sopstationen i Askersund!

Men nu har jag varit o anställt en ny "tjänarinna" på stan. En liten nätt sak med ett j-la sug! Antagligen var "hon" generös för när jag fråga så skulle "hon" bara ha 413 spänn. Prata om billig arbetskraft!! Men sa "hon" inte nått om RUT-AVDRAG !!!???

Idag tog jag en annan runda! En åt motsatt håll. Det här fotot är taget från Kvarnbacken mot stan. Så småningom kommer jag ner vid byggnaderna och går därifrån vidare till norra kyrkogården. Den brukar jag alltid nästan gå förbi. När jag kom till den vackra minneslunden kom jag på att jag glömt både mobilen o mormors radband med krucifix som jag har runt halsen. Men det hade ingen betydelse(skall dock inte upprepas) för jag gjorde korstecknet och bad som jag brukar för mina anhöriga o kompisar, både i himlen o på jorden. En behöver inte krångla till det här i livet. Ja, fresten jag brukar ochså be en bön för att min målsättning att flytta till Örebro i 75-årsåldern får stöd och bifall !!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0