Fantasier ,fakta o äventyrslust..


Via detta korts data på baksidan har jag hittat ännu en släkt på min mormors sida som knyts till GEUKENS, Bönners ! Den här propra damen har jag presenterat innan som hustru till min mors, mors, fars, far Johannes Heinrich Geuken född i Amsterdam 1818.
Denna en av mina rötter heter Maria Anna Geuken, född Bönner och född i Köln 1826. Nu fantiserar jag lite ! Under Napoleons härjningar var ju delar av Preussen under franskt styre. Detta får mig att tro att Maria Annas föräldrar varit underställda Napoleon en period ? Områdena blev ju  återerövrade ca 1812, har jag för mig, av bl.a. Peussiska trupper . Det här är spännande tycker jag !
               Namnet Bönner finns i nuvarande tyska telefonkatalog bara på 113 adresser. Måste ha varit en liten släkt. ja, namnet är ju inte vanligt i Tyskland. Är det ett franskt, förtyskat namn ? Vissa områden i i Tyskland/ Frankrike har det ju kivats om,bl.a. området i nu nordöstra Frankrike Alsace-Lorraine på tyska Elsass-Lothringen. 
                  Tänk om man kunde få känningar av ahnungen o fått i klä sig i kläder från ca 1800-talet i det här fallet o fått vandra omkring i områdena där Bönners bodde. Men med lite fakta o äventyrslust kan man kanske komma långt med fantasins hjälp. Och är det från Bönners en del av de mörka rötterna kommer ifrån ? Anletsdragen på Maria Anna känns välbekanta på nått vis, kanske inte så konstigt !? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0