Fin miljö utan miljötänkande...


                   Nu är det ännu härligare på min motionsrunda. För nu kan jag nästan dagligen gå förbi det här stenblocket i den omväxlande Askersundska miljön ! Här är ochså ett av mina blåbärsställen. Det gör inget att jag avslöjar det för blåbär finns det gott om i Askersund stad och omgivningar.

               Idag var det en fantastisk sikt ut över norra Vättern. O vattnet var i det närmaste blågrått. Det var ganska milt i luften men alls inte så varmt som igår .

                  Jaa, det här med miljötänkande ! Lite längre bort på gräset vid promenaden sågs dessa utslängda cigarettfimpar. Jag kunde ju "skyllt" på nån mås eller skata som tagit detta ur nån soptunna eller sån där skräp eller hundbajstunna men dom har lock ju, åtminstone längs strandpromenaden. Men inget förvånar en ! I vintras såg jag ju en utsängd strykbräda. Och på mina cykelturer ser jag ganska ofta sopor som slängts i diket eller på dikesrenen. Några gånger har jag sett gamla bilvrak i skogsbrynet !
                  I morgon f.m. hämtar min kompis Torsten mig för vi skall åka till Västerby gruva där minnestavla med namn är uppsatt i vår över de omkomna i den tragiska gruvolyckan för 243 år sen. Torsten skall hålla minnestal och sedan blir det en tyst minut. Och jag skall videofilma med min lilla kamera som upptar ljud bra ! Sen på e.m. blir det sista månadsmötet för SPF( pensionärsföreningen)  innan sommaren !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0