Hit o dit, här o där .........


        Idag skulle jag ändra i "släkträff annodazumal " Jag ändrade Johannes Geukens födelseår till 1858. Jag hade skrivit 1558 ! O hela inlägget hamna överst ! Men det bjuder jag på !
                    Här var det så halt på vägen nedan så jag fick gå upp i skogen o gå en omväg över stock o sten. Ni ser vilka nivåer det är i Askersunds Stadspark !

             Det här fotot är taget nere vid strandpromenaden. Det är dock inte Vätterns vatten utan en översmämmad gräsmatta. Nånting är tydligen gott nere på "botten". Kan det vara maskar på väg upp ? Man kan ju se fullt med maskar på gräsmattorna när det regnat !  Vissa änder övervintrar ju alltid här i Askersund o man kan nästan "ta på dom" !

                      Från Askersund transporterades det förr i tiden järnmalm från Zinkgruvan vidare på Vättern. Detta block är en symbol för det antar jag. Idag är jag pigg igen som vanligt efter några halvtrötta dagar i veckan och stark o fast som detta block. Fast o jordnära, i nuet med rötter o gener o framtidstro. Lyssnar på "min" musik", "fantiserar" om "inre" resor o kommande "yttre" som då Stockholm, Skåne o Örebro o Hjo m.fl. små ! Örebro säger nån dit är ju bara 4,5 mil. Men förbindelserna direkt är så dåliga och jag vill vara längre i Örebro än jag kan för en dag. Har ingen bil. O det tänker jag inte skaffa heller. Jag prioriterar annat som ensamstående pensionär !
Det är på nått vis att ta eget ansvar, det !   Nä, nu  försvann "anno dazumal gänget" bakåt igen !    

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0